Michal Koštuřík
19. června 2015 • 21:36

Ve Zlíně trénuje talent Stratil, kouč Páník chce aspoň čtyři posily

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nováček ze Zlína to myslí se stabilní pozicí v nejvyšší soutěži vážně. Dnes na prvním tréninku představil čtyři nové hráče a v pondělí má dorazit další kvarteto. Opory týmu v čele s Tomášem Poznarem a Diegem Živuličem navíc prodloužily smlouvy. „Celkově bych byl rád, kdybychom získali čtyři až pět posil,“ uvedl trenér Bohumil Páník, který počítá i s navrátilcem Jakubem Jugasem.



Reprezentanta do 21 let se zlínský boss Zdeněk Červenka rozhodl udržet, ačkoliv Brno stálo o prodloužení jeho hostování či rovnou přestup. „Pokud na něj nepřijde po evropském šampionátu super nabídka, tak bude tady,“ předpokládal kouč, jenž si umí Jugase představit na stoperu i na pravém beku. „Do systému mi zapadá,“ pochvaloval si jeho comeback.

Zlín od pátku v přípravě testuje ofenzivního záložníka či útočníka Lukáše Stratila, který patří Plzni, ale na jaře hostoval v Teplicích. Tam se ale kvůli zranění nechytil. Šanci na restart nadějně rozjeté kariéry dostane u kouče, který ho kdysi přivedl z Frýdku-Místku do Baníku. „Lukáše znám a vím, co je za hráče. Uvidíme, v jakém stavu je po zdravotních problémech. Máme o něho zájem, měl jsem ho pod rukama,“ podotkl Páník.

Zatímco jednadvacetiletý Stratil by měl mít místo v kádru víceméně jisté, ostatní o něj musí tvrdě bojovat. To platí pro vysokého brazilského stopera Joaa Carlose z polského LKS Lomza i o dva slovenské hráče. Páník objasnil identitu Richarda Bartoše, středního záložníka z Ružomberku. Jméno druhého si nechal pro sebe. „Tyto dva kluky jsem nikdy neviděl,“ přiznal kouč.

Třicetiletý Brazilce s výškou 196 cm pro něj naopak žádným „no name“ není. Vedl ho před časem v brazilském tréninkovém centru. „Jsem zvědavý, co z něho za těch osm let vyrostlo. Necháme se překvapit.“

V pondělí by měl mezi jinými dorazit Chorvat Marko Jordan, který před rokem z klubu bez rozloučení zmizel. Kauza nakonec vyvrcholí jeho velkým návratem. „Určitě je to hráč pro ligu,“ počítá kouč s rychlým útočníkem.

V jednání je i příchod zkušeného brankáře. Údajně se jedná o Zdeňkovi Zlámalovi, který na jaře pomáhal k záchraně Bohemians 1905. „Obecně jsem rád, když se hráči do Zlína vrací. Podobně jako David Hubáček,“ sdělil Páník neurčitě.

V Synot lize nemíní hrát celek z Baťova města podřadnou roli. „Rádi bychom se etablovali ve středu tabulky. Kluci se na ligu hrozně těší, čekali na to šest let a někteří už byli jednou nohou na odchodu,“ těší se z návratu mezi elitu.

První přípravný duel odehraje nováček hned zítra proti diviznímu Slavičínu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud