Jan Vacek
27. června 2015 • 04:50

Velké změny ve Spartě! Jak bude vypadat její nová sestava?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jedné frontě hromadná mobilizace, na ostatních klid zbraní. Tak by se dalo popsat dosavadní působení tria nejlepších v posledním ligovém ročníku Plzně, Sparty a Jablonce na přestupovém trhu. Podle odhadů deníku Sport by se mohla nově tvořící základní jedenáctka Letenských oproti té, která uzavírala minulou sezonu, změnit až o 45 procent. V případě zbylých dvou aspirantů na nejvyšší mety by to mohlo být pouze 18 procent.



Sparta zvolila opačný postup. Nejprve dlouho vyčkávala, až pak začala jednat. Ovšem s nebývalou kadencí. Stačilo pár dní a na Letné se hlásili Franci Litsingi a Markus Steinhöfer, k týmu se připojí i ofenzivní duo Kehinde Fatai a Marco Paixao.

V jednání je navíc návrat Josefa Hušbauera. „Z těch změn, které Sparta dělá, to vnímám, že si konečně uvědomila, že potřebuje zvýšit konkurenci, posílit se. Noví hráči budou určitě plusem. Tím spíš, pokud se Spartě podaří oživit střed pole, kde byla v minulé sezoně dost pomalá,“ konstatuje expert deníku Sport Vlastimil Palička.

Pravděpodobná sestava Sparty podle Sportu:

Takhle by mohla vypadat sestava Sparty v novém rozestavení.Foto Sport

Bude to právě ideální jedenáctka sparťanského trenéra Zdeňka Ščasného, která dozná největších změn. Logicky. Jsou to totiž právě Pražané, kteří s minulou sezonou nemohou být spokojeni. Kteří ji končili v křeči. A potřebovali změnu. Impulsy. Podle odhadu Sportu se může změnit až 45 % osazenstva základní sestavy.

Více o změnách sestav Sparty, Plzně a Jablonce najdete v sobotním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi si můžete koupit ZDE »

Sobotní vydání deníku SportFoto Sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud