27. června 2015 • 19:18

Baroš za Boleslav skóroval po dvou minutách, Slavia napravila debakl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTBALOVÉ PŘÍPRAVY | Nové ofenzivní posily jabloneckých fotbalistů začaly úřadovat. Stanislav Tecl s Tomášem Wágnerem vystříleli týmu triumf na přípravném turnaji v Čelákovicích, když ve finále otočili duel se Slovanem Bratislava a zařídili výhru 3:2. Na turnaji v Benátkách nad Jizerou slavila Mladá Boleslav, které k finálové výhře 4:2 nad Bohemians Praha 1905 pomohl i Milan Baroš. Při premiéře v novém dresu mu na gól stačily necelé dvě minuty.



Fotbalisté Slavie začali turnaj v Čelákovicích debaklem se Slovanem Bratislava, když prohráli vysoko 1:4. Slovenský tým dokázal využít chyb v defenzivě Pražanů a bez problémů zvítězil. V boji o třetí místo pak Slavia vyhrála nad Brnem 2:0, když její branky vstřelili Mičola a Bazal.

Nový trenér Slavie Dušan Uhrin mladší na klubovém webu pojmenoval důvody porážky. "Jsme v přípravě a Slovan Bratislava za týden hraje evropské poháry. Nevyšlo to, protože jsme nedali nějaké branky a v první půli jsme byli trošku rozházení. Trvalo nám dlouho, než jsme se rozběhali," myslí si trenér Slavie.

Karol Mészáros ze Slovanu Bratislava střílí gól Slavii, Tomáš Souček brání marně
Karol Mészáros ze Slovanu Bratislava střílí gól Slavii, Tomáš Souček brání marně

"Druhou půli jsme začali hrát dobře, ale udělali jsme dvě zbytečné hrubky. V podstatě je to pro mě opravdu počátek přípravy. Nejdříve musíme hráče nachystat fyzicky a až následně se budeme zabývat hrou," nepropadal panice po porážce Uhrin.

"Trénovali jsme teď trojfázově každý den, to si myslím, že Slovan určitě nedělal. Při skládání sestavy jsme museli brát ohled i na to, že nás čeká ještě druhý zápas a také na únavu a zdraví hráčů, aby nám to vyšlo na oba duely. Abychom postavili dvě kvalitní jedenáctky," dodal kouč Slavie. Nakonec Slavia vyhrála utkání o třetí místo nad Brnem 2:0.

Jablonec si účast ve finále turnaje v Čelákovicích musel vybojovat postupem přes Brno, které zdolal až na pokutové kopy. Severočeši šli proti Zbrojovce do vedení v závěru poločasu, když Crnkič odstavil ve vápně od míče Keresteše a prudkou střelou zamířil pod břevno. Brnu se ale povedlo v závěrečných minutách zápasu srovnat. Po rohu propadl míč k Paškovi, který zařídil penaltový rozstřel. V něm však tři brněnští střelci neuspěli a postup slavil Jablonec.

"Byl to typický první zápas přípravy s ligovým soupeřem. Naše sestava byla ještě rozházená, neměli jsme k dispozici reprezentanty a dva marody, i proto tu máme čtyři kluky z juniorky. Hra nebyla taková, jakou bychom si představovali," řekl trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý. "Mrzí nás, že vedení ztratíme v poslední minutě, i když jsme to dali na penalty. Na té koncentraci musíme zapracovat," dodal.

Také ve finále měl Jablonec problémy v obraně a prohrával se Slovanem už 0:2. Pak se však předvedly nové posily z Plzně. Tecl nejprve připravil gól pro Wágnera a poté sám po centru z přímého kopu srovnal. Wágner pak druhým zásahem v utkání dokonal obrat. Slovan tak neobhájil loňský triumf na turnaji.

V Benátkách si zastřílela Mladá Boleslav, která nejprve porazila exligový Hradec Králové vysoko 5:0. Dvěma góly k tomu přispěl Bartl, trefili se také Křapka, Magera a Klobása. Ve finále pak středočeský tým přidal další čtyři góly do sítě Bohemians 1905.

O první branku se hned ve druhé minutě postaral Baroš, který nastoupil poprvé od přestupu z Ostravy. Mezi střelce se zapsali také Zahustel, Chramosta a Bartl, jenž se podělil s Bartkem z Bohemians o roli nejlepšího střelce turnaje. Oba dali po třech gólech.

Liberec v premiéře pod trenérem Jindřichem Trpišovským vyhrál 2:0 nad Táborskem. Naopak Teplice s druholigovým Varnsdorfem prohrály 2:3, když jim nevyšel druhý poločas. Prohrála také Ostrava, která při premiéře nového kouče Radomíra Korytáře nestačila na Cracovii Krakov 1:3. Jediný gól Baníku dal v závěru Zapata.

Nováček z Olomouce otestoval formu ve dvojutkání, když nejprve remizoval 1:1 se Senicí a následně přehrál Gliwice 4:1. Druhý nováček ze Zlína podlehl Myjavě 1:2. Dukla porazila slovenského mistra Trenčín 2:1 góly Néstora a Jeřábka.

Přípravný turnaj  v Čelákovicích:

Slavia Praha - Slovan Bratislava 1:4 (0:2)
Branky:
58. Červenka - 71. a 80. Kubík, 4. Mészáros, 26. Štefánik.

Sestava Slavie:
I. poločas: Berkovec - Švec, Latka, Bílek, Dostál - Mičola, Souček, Hrubý, Černý - Piták - Diop.
II. poločas: Berkovec - Švec, Bílek, Deli, Dostál - Kenija, Baéz, Hrubý, Černý (62. Bazal) - Voltr, Červenka. Trenér: Uhrin ml.

Jablonec - Brno 1:1 (1:0), pen. 3:2
Branky:
35. Crnkič - 80. Pašek.

Sestavy:
Jablonec:
I. poločas: Hrubý - Romera, Pernica, Drozd, Mišůn - Hübschman, Rossi - Crnkič, Pospíšil, Mihálik - Wágner.
II. poločas: Hrubý - Romera (60. Kysela), Kubista, Beneš, Novák (69. Breda) - Hübschman, Greguš - Tecl, Pospíšil, Crnkič (60. Jakovlev) - Doležal. Trenér: Šilhavý.
Brno: Melichárek - Lacko, Malík, P. Buchta, Keresteš - Lutonský, Chrien (41. Škoda), Zavadil, R. Buchta - Klán (58. Čtvrtníček), Vávra (58. Pašek). Trenér: Kotal.

Finále:
Jablonec - Slovan Bratislava 3:2 (0:1)
Branky: 49. a 74. Wágner, 68. Tecl - 23. Priškin, 45. Zrelák.

Sestava Jablonce: Hrubý - Romera (67. Breda), Pernica (50. Pospíšil), Kysela, Mišůn - Kubista, Rossi, Greguš - Tecl, Doležal (42. Wágner), Crnkič. Trenér: Šilhavý.

Zápas o 3. místo
Slavia Praha - Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)
Branky:
11. Mičola, 44. Bazal.

Sestavy:
Slavia:
Rakovan (41. Hrubeš) - Mikula, Latka (61. Kodr), Deli (52. Souček), Fialka - Mičola (41. Prošek), Boudjemaa, Piták (64. Hrubý), Bazal (53. Mysliveček) - Fotr (52. Diop), Voltr (41. Červenka). Trenér: Uhrin ml.
Brno:
Veselý (41. Doležal) - Malín, Přichystal, Weber, Sedlo - Lutonský (55. Chrien), Slančík, Pašek, Moukanza - Čtvrtníček, Škoda. Trenér: Kotal.

Turnaj v Benátkách
Mladá Boleslav - Hradec Králové 5:0 (2:0)
Branky:
46. a 69. Bartl, 15. Křapka, 31. Magera, 72. Klobása.

Sestava M. Boleslavi:
I. poločas:
Šeda - Kysela, Křapka, Kúdela, Mendy - Ščuk, Rada - Zahustel, Magera, A. Čermák - Chramosta.
II. poločas: Šeda - Bořil, Vraštil, Koch, Fabián - Milla, Šisler - Pajer, Malpon, Bartl - Klobása. Trenér: Jarolím.

Bohemians Praha 1905 - Příbram 3:2 (1:1)
Branky: 52. a 58. Bartek, 18. Brak - 40. Suchan z pen., 68. Fořt.

Sestavy:
Bohemians 1905: I. poločas: Zlámal - Kluk, Brak, Škerle, Košata - Vukadinovič, Jindřišek, Jirásek, Mosquera - Blecha - Schick. II. poločas: Zlámal - Pauschek, Žaloudek, Šmíd, Šírl - A. Fotr, Hubínek, Jarolím, Bartek - Čížek - Moravec. Trenér: Pivarník.
Příbram: I. poločas: Kočí - Rys, Hájovský, Tregler, Divíšek - Štípek, Suchan, Pilík, Hnaníček, Končal - Bednář. II. poločas: Kočí - Kim, Holý, Tregler, Divíšek - Mareš, Barák, Fillo, Krameš, Blažek - Fořt. Trenér: P. Tobiáš.

Finále:
Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 4:2 (2:1)
Branky: 2. Baroš, 40. Zahustel, 48. Chramosta, 64. Bartl - 25. Schick, 50. Bartek.

Sestavy:
Mladá Boleslav: I. poločas: Veselovský - Kysela, Křapka, Kúdela, Mendy - Zahustel, Rada, Ščuk, Čermák - Baroš, Magera. II. poločas: Veselovský - Bořil, Vraštil, Šisler, Koch - Bartl, Milla Malpon, Kocourek - Klobása, Chramosta. Trenér: Jarolím.
Bohemians: I. poločas: Dočekal - Kluk, Škerle, Brak, Šírl - Žaloudek, Jindřišek - Mosquera, Blecha, Vukadinovič - Schick. II. poločas: Dočekal - Pauschek, Žaloudek, Šmíd, Košata - Bartek (72. Blecha), Hubínek, Jirásek, Čížek, Vukadinovič (57. Fotr) - Moravec. Trenér: Pivarník.

O 3. místo:
Příbram - Hradec Králové 3:2 (2:0)
Branky: 5. Rys, 34. Štípek, 62. Fořt - 57. vlastní Rys, 70. Vaněček.

Sestava Příbrami: I. poločas: Kočí - Rys, Hájovský, Tregler, Divíšek - Štípek, Suchan, Pilík, Hnaníček, Končal - Bednář. II. poločas: Krček - Kim, Hájovský, Tregler, Rys - Mareš, Krameš, Fillo, Barák, Blažek - Fořt. Trenér: P. Tobiáš.

Další přípravné zápasy

Myjava - Zlín 2:1 (1:1)
Branky:
30. Kóňa, 85. Sládek - 39. Poznar.

Sestava Zlína:
I. poločas:
Dostál - Pazdera, Hájek, Motal, Matějov - Castaner, Malý, Holík, Bartolomeu - Jordan, Poznar.
II. poločas: Adamuška - Hlobil, Hubáček, Carlos, Blanař - Holík (69. Motal), Červenka, Hradil, Višněvský - Železník, Benčík. Trenér: Páník.

Liberec - Táborsko 2:0 (1:0)
Branky:
19. Ndiaye, 71. Luckassen.

Sestava Liberce:
I. poločas:
Hroššo - Coufal, Pimpara, Pokorný, Fleišman - Sus, Pavelka, Sackey, Ndiaye - Bakoš, Šural.
II. poločas: Lukáš - Mudra, Hovorka, Karišik, Bartošák - Habojič, Folprecht, Novotný, Bláha, Hadaščok - Luckassen. Trenér: Trpišovský.

Dukla Praha - AS Trenčín 2:1 (1:0)
Branky:
6. Néstor, 80. Jeřábek - 48. Guba.

Sestava Dukly: Chudý (46. Rada) - Jeřábek, Štetina, Miloševič (72. Jurendič), Vrzal (46. Vojkovič) - Považanec (68. Čajič), Koval (46. Marek Hanousek), Gedeon (68. Daniel Tetour) - Néstor (46. Krmenčík), Beauguel (84. Manzia), Berger (72. Mareš). Trenér: Kozel.

Sigma Olomouc - FK Senica 1:1 (1:1)
Branky:
32. Ordoš - 45. Pavlík.

Sestava Olomouce: Buchta - Hála, Rajnoch, Šindelář, Malovič - Moulis, Ordoš, Cana, Falta (74. Blaha), Zahradníček (74. Richter) - Chorý. Trenér: Kalvoda.

Sigma Olomouc - Piast Gliwice 4:1 (4:1)
Branky: 17. a 39. Ševčík, 6. Navrátil, 12. Plšek - 32. Barisič.

Sestava Olomouce: Blaha - Štěpán, Štěrba, Bystroň, Vepřek - Zorica, Plšek, P. Ševčík, Kalvach, Navrátil - Vašíček. Trenér: Kalvoda.

Teplice - Varnsdorf 2:3 (1:0)
Branky:
25. Kapolongo, 90. Vondrášek - 52. z pen. a 69. Martan, 68. Jurča.

Sestava Teplic: Slavík - Dramé, Lüftner, Jablonský, Urma - Vondrášek, Ljevakovič, Vachoušek (58. Mozol), Chukwuma (68. Polanský) - Kapolongo, Potočný (65. Jindráček). Trenér: Vavruška.

Cracovia Krakov - Baník Ostrava 3:1 (3:0)
Branky: 4. vlastní Frydrych, 17. Cetnarski z pen., 41. Szewczyk - 84. Zapata.

Sestava Ostravy:
I. poločas: Budinský - Vengřinek, Frydrych, Kaša, Helešic - Šichor, Bedecs - De Azevedo, Kukec, Alispahič - Dedič.
II. poločas: Budinský - Celba, Bedecs, Kouřil, Byrtus - Matěj, Foltýn - Pyclík, Mišák, Holzer - Alispahič (72. Zapata). Trenér: Korytář.

Karol Mészáros ze Slovanu Bratislava střílí gól Slavii, Tomáš Souček brání marně
Karol Mészáros ze Slovanu Bratislava střílí gól Slavii, Tomáš Souček brání marně

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud