29. června 2015 • 18:50

Kozáčik dostal červenou, Plzeň se Sokolovem otočila až v závěru

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně měli v přípravě na novou sezonu namále, ale nakonec duel se Sokolovem zvládli. Od 20. minuty prohrávali 0:1, před koncem poločasu navíc měli přijít o vyloučeného brankáře Kozáčika, který dostal červenou za hraní rukou mimo vápno. Oba kluby se ale domluvily, že se bude pokračovat v jedenácti na obou stranách. Jan Baránek pak na začátku druhé půle vyrovnal a pět minut před koncem dokonal obrat Aidin Mahmutovič.



Trenér Plzně Miroslav Koubek chtěl vyzkoušet všechny hráče, a tak během utkání protočil dvě různé sestavy. Ta úvodní se však příliš neprosadila, navíc ve 20. minutě skóroval po rohovém kopu sokolovský Jan Kosak.

Až krátce po změně stran tvrdě vypálil Milan Petržela a Baránek dorazil míč do branky. Následně měl dvě velké šance Mahmutovič, ale neuspěl. Bosenský útočník se dočkal až pět minut před koncem, kdy se vyhnul ofsajdu a střelou mezi nohy gólmana rozhodl.

"Dnes jsme měli špatnou koncovku. Kdybychom proměnili to, co se má, tak by to byla jasná záležitost," řekl trenér Koubek. "Ještě doznívá zatížení z přípravy. Ještě nemáme lehkost a agresivitu. Hlavní je, že se nikdo nezranil," dodal.

Do utkání nenasadil Václava Pilaře a Ondřeje Vaňka. "Vašek má přetížené koleno, musel trochu vysadit. A Ondra Vaněk má virózu," vysvětlil.

Viktoria Plzeň - Sokolov 2:1 (0:1)
Branky: 47. Baránek, 85. Mahmutovič - 20. Kosak. ČK: 40. Kozáčik (Plzeň).
Sestava Plzně:
I. poločas: Kozáčik (40. Bolek) - Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský - Hrošovský, Hořava - Kopic, Kolář, Vůch - Holenda.
II. poločas: Bolek - Petržela, Hejda, Baránek, Matějů - Hrošovský, Kučera - Vůch, Ďuriš, Kovařík - Mahmutovič. Trenér: Koubek.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud