9. července 2015 • 04:50

Sparta do sezony bez Lafaty?! Je to velký otazník, přiznal doktor

Autor: pj, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta v útoku bez svého kapitána? Ano, i takový scénář může za pár týdnů nastat. Útočník David Lafata totiž po zranění kolene stále není fit a Letenští se už obávají nejhoršího. Ačkoliv na soustředění v Rakousku denně cvičí, posiluje a regeneruje, tak do plné zátěže stále nemůže. Stihne tedy začátek nové sezony? „Je to velký otazník,“ řekl Sportu klubový lékař Marek Burian.



Sparťanský útočník se zranil na začátku června při reprezentačním srazu před kvalifikačním duelem na Islandu. Na tréninku si při pádu zhmoždil koleno a s týmem nakonec vůbec neodcestoval.

Ačkoliv tehdejší vyšetření na magnetické rezonanci neukázalo poranění vazů ani menisků a jeho absence se odhadovala zhruba na měsíc, do plného tréninku s týmem se Lafata stále nezapojil.

Vedení Sparty na Lafatovo zranění okamžitě zareagovalo. Nejprve z rumunské Astry přivedlo nigerijského útočníka Kehinde Fataie a po něm si klub pořídil z polské Vratislavi třicetiletého Portugalce Marca Paixaa.

Sparťanský kapitán při tréninku v Rakousku.
Sparťanský kapitán při tréninku v Rakousku.

Oba si zatím počínají slušně. Fatai se prosadil hned ve svém debutu proti Třinci, kdy se ale také lehce zranil a trenér Ščasný ho od té doby šetří. Paixao zase rozhodl jediným gólem o úterní výhře nad bulharským mistrem Ludogorcem Razgrad.

Lafata však byl pro trenéra Ščasného hráčem, který má své pevné místo v základní jedenáctce a do sestavy s ním počítal. Jenže sparťanského kapitána poraněné koleno stále zlobí.

„Je limitovaný, koleno ho stále při větší zátěži bolí. Takže se připravuje hlavně tak, aby svalová hmota v koleně nabývala. Jen musíme být opatrní,“ říká klubový lékař Marek Burian. „Davida určitě bude ještě čekat kontrolní vyšetření, abychom viděli, jakým způsobem dochází k hojení,“ dodává sparťanský lékař.

Cílem lékařského týmu je, aby Lafata stihl začátek nové sezony. „Je to velký otazník,“ říká Burian, ale podle informací Sportu momentálně velmi nepravděpodobná varianta.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud