10. července 2015 • 12:50

Sparťan Mareček: Zahraniční posily? Pomůžou nám, ale musí se učit česky

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Sparty Lukáš Mareček si soustředění v Rakousku nemůže vynachválit. Pod trenérem Zdeňkem Ščasným sice tým dře více než pod Vítězslavem Lavičkou, ale tréninky odchovance brněnské Zbrojovky hodně baví. A pozitivně hodnotí i zahraniční posily. Nejen to prozradil Mareček v chatu se čtenáři iSport.cz.



O novém systému 3-5-2: „Nový systém není špatný, myslím si, že když ho dostaneme pod kůži a zvyknem si na něj, tak by to mohlo být dobré. Aspoň máme více variant na hřišti zareagovat na vývoj hry.“

O srovnání trenérů Ščasného a Lavičky: „Jsou to dva rozdílní trenéři. Pan Ščasný mi připadá takový ráznější, pan Lavička byl klidnější.

O posilách z ciziny: „Myslím si, že hráči, kteří přišli, pomůžou. Přinesli kvalitu do týmu. Akorát se musejí naučit aspoň nějaké pokyny v českém jazyce, aby rozuměli taktice a věděli, co a jak.“

O soustředění v Rakousku:Zaměřujeme se hlavně na herní prvky, ale máme v tom zahrnutou i kondici, když hrajeme na menším hřišti 5 na 5, 4 na 4, v tom je všechno zahrnuto. Tréninky jsou super, mají úroveň. Myslím si, že trénujeme víc než dříve.

O zraněném Davidu Lafatovi:Lafymu přeji, aby se dal co nejdřív dohromady, zatím trénuje individuálně, bude záležet, jak to zranění bude reagovat na jeho ostrý začátek.“

O Herolindu Shalovi:Herolind Shala není špatný fotbalista, je to hráč menší postavy s nízkým těžištěm a velmi dobrou technikou, ale přišel v půlce sezony, která byla rozběhnutá, jako náharada za Josefa Hušbauera. V přípravě vypadal velmi dobře a dostal šanci v prvním zápase, ale ten mu nevyšel, jak si představoval, ale byl jeho první... V tu dobu přišel i Václav Kadlec, který v zápase s Příbramí Herolinda vystřídal a rozhodl ho. V dalších utkáních už Lindy byl na lavičce a nedostával tolik šancí, takže možná se to na něm projevilo. Čeká teď na šanci dál.“

O odchodu Pavla Kadeřábka:Kadeře bude těžké nahradit, ale máme tady za něj náhradu „Steinyho“ (Markus Steinhöfer). A vypadá, že bude dobrou náhradou.“

Lukáš Mareček

kaktusová, 10. července 2015
plzen x starobrno,blondýna x bruneta,audi x mercedes a na závěr kometa x sparta?
Starobrno, bruneta, mercedes, kometa. Nashledanou! Děkuji za otázky a přeji všem pěkný zbytek dne :)
Patrik, 10. července 2015
Čau Lukáši, chtěl jsem se zeptat zdali někdo ve Spartě žvýká tabák.
Tady o nikom nevím, ale v zahraničí to pár hráčů mělo.
Milan, 10. července 2015
Lukasi, ktery stadion v lize ma nejmene pohodlne lavicky nahradniku? :-)
Teď už je to na dobré úrovni všude a je zase na dalších, aby si to ozkoušeli.
Katla Doskova, 10. července 2015
Mas nejake oficialni stranky? Kde je mozno te sledovat ? :) treba Instagram?:)
Na facebooku.
Šádek, 10. července 2015
Dobrý den Lukáši , mám pro Vás připravenou smlouvu do Plzně na dva roky. Plácneme si ?
Do mailu, prosím :)
David, 10. července 2015
Ahoj, přijde Rosa? :)
Ať přijde!
visionek1, 10. července 2015
Jaký je tvůj největší fotbalový zážitek? Který trenér byl pro tebe tím nejdůležitějším v kariéře a proč? Přeji hodně štěstí v nadcházející sezóně a co nejvíce startů v A týmu Sparty, určitě na to máš, jen si na tom hřišti začni víc věřit... Dont give up!
1) Výhra titulu v Anderlechtu a se Spartou. 2) Marco van Basten v Heerevenu, je to fotbalová kegenda, jsem moc rád, že jsem pod takovým trenérem mohl hrát.
TomSvoby, 10. července 2015
Kde si trávil dovolenou?
U nás na vesnici na Moravě.
Martin, 10. července 2015
Dobrý den Lukáši. Dočetl jsem se, že jste odmítl ještě trenéru Lavičkovi zaskakovat na pravém beku za Pavla Kadeřábka? Je to pravda?
Ne, určitě ne. S trenérem Lavičkou jsem se o tom bavil, takže mě na to připravoval a byl jsem rád, že můžu být v základní sestavě, i když to nebylo na mé optimální pozici.
Fanda sparty, 10. července 2015
Ahoj lukáši, chci se zeptat kolikrát denně trénujete během sezóny když jsou ligová utkání a popř jak vypadají tvé individuální tréninky?
Většinou po zápase máme druhý den volno, po dnu volna máme dva tréninky. Jinak trénujeme 1x denně samozřejmě máme individuální činnost po každém tréninku. Někdy zůstávám po tréninku na hřišti, někdy zajdu do posilovny, podle pocitu.
Filip, 10. července 2015
Co říkáš na možnou obranu Mareček-Mazuch-Holek? A co si myslíš že by na to řekli v Brně? Díky
Nebylo by to špatný, kdyby sparťanou obranu tvořilo brněnské trio. V Brně by to bylo zajímavé, kdyby přibyl další do party.
Lukáš, 10. července 2015
Luky opravdu nechceš Frýďasovi pustit číslo "11" ... k tobě by mi seděla 4 ... :)
Čtverku mít nemůžu, tu měl Ondra Švejdík a po legendách zůstává.
Franta, 10. července 2015
Jsi tele ?
Su telátko
Jméno, 10. července 2015
Zdarec ;) hravate na soustredeni fifu? Jestli jo tak kdo je nejlepší? :D a ještě sem se chtěl zeptat v jakých kopačkách teď hráváš? :D díky za odpovéď a přeju hodné štěstí ;)
Spíš věnuji volný čas odpočinku, ale jsou tady hráči, kteří to mastí v odpoledním klidu i večer.
Vašek, 10. července 2015
Lukáši zdravím, co potenciální návrat do Zbrojovky? Probíráte to s Mariem? Co říkáš na Švanciho rozlučku za Lužánkama?
Určitě bych se nebránil se vrátit do Zbrojovky, kde jsem vyrůstal. Ale zatím je na to ještě čas. Myslím si, že Mario to má podobně. Švanciho rozlučka, co jsem mohl vidět v televizi, tak to bylo super por oživení stadionu. Povedlo se to. Doufám, že na stadionu budou probíhat další akce. Bylo by škoda, kdyby to tam mělo znovu zarůst.
Pavel, 10. července 2015
Dobrý den, jakému týmu fandíte ve formuli 1? Děkuji
Asi Hamiltonovi.
Václav Krž, 10. července 2015
Lukáši zdravím a přeji hodně úspěchů v nastávající sezoně. Přesto bych se vrátil k sezoně minulé. V čem si myslíš, že Sparta zaostávala za Plzní a kde hledat příčiny a poučení z nich pro budoucnost. Děkuji.
Nepovedly se nám záapsy na Baníku, prohráli jsme v Liberci. Plzeň tyto zápasy zvládala bez problému. Postupem času, když se blížil konec sezony, tak už si to Plzeň hlídala a my už to bohužel nedohonili. Je před námi nová sezona a věřím, že se titul vrátí zpátky na Letnou.
Milan, 10. července 2015
co vás za tím nejvíc bavilo na soustředení v Rakousku ?
Nejvíc mě baví tréninky, které tady máme. Je to super, nic nám tady nechybí.
Petr Kováč, 10. července 2015
kdy končí soustředění ? :)
15.7. odjíždíme zpátky do Prahy.
Sokol, 10. července 2015
Čau,nedávno jsem si zahrál s tvým bratrem na turnaji v malé kopané,šlo videt ze i on to ma v krvi. Jak casto rocne si spolu zatrenujete jako bratři ? :-) Nema na vic nez ma IV.tridu ? Diky za odpoved
Je vidět, že je z fotbalové rodiny, kde u nás až na mamku všichni hráli fotbal. Občas si spolu zakopeme, zatrénujeme, ale je to málokdy. Toho času moc není. Určitě si myslím, že má na to, aby hrál vyšší soutěž.
Majkl, 10. července 2015
Zdravím. Jaké je to mít v kabině 9 národností? S kým z cizinců si nejvíc rozumíš? Přeju ať to v Evropě dotáhnete co nejdál.
Takový počet tady asi dlouho nebyl. S žádným nemám problém, ale asi největší takový bourák je Costič.
Jackie, 10. července 2015
Zdravím Lukáši. Myslíte si, že máte šanci postoupit až do skupiny LM? Je pro vás cílem spíš EL? Přece jenom 4. předkolo bude hrát Manchester United, Leverkusen nebo Valencia. A kterého soupeře do 3. předkola byste si přáli a naopak nepřáli? Děkuji za odpověď a věřím, že to dotáhnete aspoň do jarní části evropských pohárů.
Šance je vždycky, ve fotbale nikdy nevíte, co se stane. Máme možnost hrát o LM, takže se o to porveme, ale pokud by to nemělo vyjít, tak určitě chceme hrát EL. Cíl je dostat se co nejdál.
Mirek, 10. července 2015
Máte nějaké nabídky na angažmá třeba ze zahraničí?Plánujete zůstat ve Spartě,nebo uvažujete o přestupu?
O ničem konkrétním nevím, momentálně to neřeším.
Luboš, 10. července 2015
Ahoj Lukáši, ve Spartě nehraješ pravidelně...nebyly/nejsou zaječí úmysly? A druhá otázka.. je nějaká individuální herní činnost, na kterou se speciélně zaměřuješ? Díky a hodně štěstí v nové sezoně.
1) Nemůžu být spokojený, ale teď je tady nový trenér, tak třeba bude víc příležitostí. 2) Střelba.
Filip, 10. července 2015
Zdravím, kolik máš celkem párů kopaček ? a s kým seš na pokoji ? Tvůj nejlepší parták v kabině ? díky za odpoved..at se daří
Dost. Štěchy, Štěchy.
Petr Salava, 10. července 2015
Ahoj Lukáši, myslíš, že ty a kluci z týmu chápete, co po vás trenér Šćasný chce a kam směřuje požadovaný styl hry? A věříte, že on má jasno?
Momentálně na tom pracujeme, abychom si na to všichni zvykli a pochopili styl hry, času na to relativně ještě trošku je. Zkoušeli jsme to v první dvou zápasech a myslím, že to nebylo špatné, i když nějaké chyby tam občas jsou. Ale není na škodu mít více herních stylů zažitých než jenom jeden.
Luke , 10. července 2015
Ahoj, ty máš rodinu v Domášově? S kým jsi se nejvíc přátelil v dorostu Zbrojovky?
Ano, mám tam rodinu. Ve Zbrojovce asi s Pepou Šuralem, ale měl jsem tam samozřejmě víc kamarádů.
Lukas, 10. července 2015
kdyby přišla nabídka ze zahraničí, šel by jsi? popřípadě jaký je tvůj vysněný klub kam by jsi chtěl přestoupit a proč
Určitě bych do zahraničí chtěl zamířit. Líbí se mi německá liga.
Lukas Smid, 10. července 2015
chci se zeptat jaký máte názor na to, že Synot Liga má 16 týmů?! Myslíte že je tento počet ideální, nebo byste dal méně týmu? Podle mě ,čím méně týmu v 1.lize,tím více hráčů k dispozici, tzn. že by byla větší konkurence kdyby se dalo třeba 10 nebo 12 týmů. Jaký na to máte názor?
Nijak tohle nevnímám. Je to věc názorů. Spíš bych hrál play-off, aby bylo víc zápasů.
Filip, 10. července 2015
Ahoj, jaký je rozdíl mezi tréninky teď pod panem Ščasným když to budeš porovnávat s panem Lavičkou?(jsou víc náročný teď atp.) ... Díky za odpověď a hodně štěstí do budoucna
Myslím si, že trénujeme víc než dříve.
Veltrus, 10. července 2015
Máš ještě papouška?
Mám Žako Šedý a Aru ararauna :)
Pepíno Grande, 10. července 2015
Ahoj Lukáši, je mi jasné že na nové cizince v kádru naší Spartičky se tě bude ptát každý. Mě by zajímal konkrétní cizinec, který přišel již v minulé sezoně a to Herolind Shala. Do Sparty přicházel jako velká posila a teoreticky i tvůj konkurent v sestavě jelikož jste oba využitelní ve středu zálohy. Zajímalo by mě jaký Herolind je, jestli alespoň na tréningu dokazuje své kvality a proč si myslíš, že se na trvalo neusadil v základní sestavě. Jinak tobě přeju samozřejmě pevné zdraví více zápasových minut a více času v záloze než v obraně :)
Herolind Shala není špatný fotbalista, je to hráč menší psotvy s nízkým těžištěm a velmi dobrou technikou, ale přišel v půlce sezony, která byla rozběhnutá, jako náharada za Josefa Hušbauera. V přípravě vypadal velmi dobře a dostal šanci v prvním zápase, ale ten mu nevyšel, jak si představoval, ale byl jeho první... V tu dobu přišel i Václav Kadlec, který v zápase s Příbramí Herolinda vystřídal a rozhodl ho. V dalších utkáních už Lindy byl na lavičce a nedostával tolik šancí, takže možná se to na něm projevilo. Čeká teď na šanci dál.
HonxCze, 10. července 2015
Proti komu by jste si vy osobně nejraději zahrál z možných soupeřů Sparty pro předkolo Ligy mistrů?
Ajax.
HonxCze, 10. července 2015
Dobrý den, nedávno jste se vyjádřil ve smyslu, že Lukáš Vácha může být fotbalově horší, ale přístup k němu bude odlišný kvůli tomu, že zastává funkci kapitána. Změnil se podle Vás tento přístup s novým trenérem?
To ať si vyhodnotí trenér, kdo je lepší a kdo horší. Co se týká funkce kapitána a jeho zástupců, zatím nevím, jestli se budou volit noví, nebo zůstanou stejní. Jestli se něco změní, to se uvidí.
Petr Skoumal, 10. července 2015
Ahoj Luke :), není to sice k přípravě ale chci se zeptat. Jaké to bylo hrát v Anderlechtu?
Su rád, že jsem mohl být v takovém klubu, určitě jsem tam pochytil hodně zkušeností. Zase mě to posunulo dál. Myslím si, že belgická liga je kvalitní.
karel , 10. července 2015
čau chci se tě zeptat na to jak vnimaš okolnosti kolem tebe protože na internetu jsi velkym terčem a hodně lidi tě ve spartě nechce a maji utčite naražky.a taky bych chtěl znat tvuj názor n nové posily sparty
Občas to vnímám, je to jejich věc, názor, neberu jim ho. Posil přišlo dost, čas ukáže, jak velké posily budou, zatím ale vypadají velmi slušně.
looki, 10. července 2015
Poprosím Tě o jednu vstřícnost. Ke jménu Martin Frýdek neodmyslitelně patří číslo 11. Myslim, že například čísla 2, 3, 4 taky nejsou špatný..
To nejsou špatné, ale ve Spartě jsou jenom XL-ka, tu já mít bohužel nemůžu, takže zůstávám u své 11.
Kamil, 10. července 2015
Zdravím Lukáši, jak hodnotíš přístup nového trenéra, oproti panu Lavičkovi? Jak se ti líbí, nový system hry? Kde se cítíš líp, na beku, či záložník? A poslední dotaz je, kdo je podle tebe jasná jednička Sparty? Přeji hodně štěstí a ať to kope. :)
Jsou to dva rozdílní trenéři. Pan Ščasný mi připadá takový ráznější, pan Lavička byl takový klidnější. Nový systém není špatný, myslím si, že když ho dostaneme pod kůži a zvyknem si na něj, tak by to mohlo být dobré. Aspoň máme více variant na hřišti zareagovat na vývoj hry. Máme tady tři gólmany, všichni jsou kvalitní a příprava ukáže, kdo bude vypadat nejlíp. Ten bude jedničkou. Já nechci být konkrétní, je to rozhodnutí trenérů.
Tomáš, 10. července 2015
Ahoj Lukáši ,co si myslí o rivalitě mezi Plzní a Spartou? díky
Rivalita je spjata s tím, že tam hrají bývalí hráči Sparty. Momentálně je Plzeň na vysoké úrovni a hrála se Spartou o titul. Takže i vzhledem k tomuto ta rivalita tam je.
pyroman, 10. července 2015
Zdar Marec,jak se divas na pyro na tribunach? Nemam na mysli delbuchy,ale ciste dymovnice a svetlice...pokud by se hlasovalo pro castecnou legalizaci pyrotechniky na stadionech a musel bys hlasovat,dal bys ANO nebo NE? diky a my chceme titul aaaale!
Dal bych NE, myslím si, že to k fotbalu určitě nepatří.
Markéta, 10. července 2015
Baví vás tréninky?
Tréninky jsou super, mají úroveň.
Petr16, 10. července 2015
Luky s kym si v kabině nejvíce rozumíš? Je větší zápas derby nebo zápas s Plzní? A co řikáš na současné postavení Slavie? Jak odhaduješ konečné pořadí synot ligy první tři mužstva s poslední dva? Diyk za odpovědi.
1) Se všemi, nemám žádný problém, nejvíc asi se Štěchym, Brábou, Krejdou, Kovim...Ale je to spíš všeobecné. 2) Oba zápasy jsou na velké úrovni. Se Slavií je to derby, kde se potkávají dva rivalové z Prahy a s Plzní s ehrálo o titul. Obě utkání jsou velká. 3) Myslím, že to není ideální postavení, kde by se mohli nacházet. Do budoucna si myslím, že by se měli vyhoupnout tam, kam patří. Minimálně do první poloviny tabulky. 4) Sparta, Jablonec, Plzeň - kdo sestoupí, nebudu tipovat.
David, 10. července 2015
Zdravím nevíš jak to vypadá z Lafym ?? Jinak jak se vám daří ??
Lafymu přeji, aby se dal co nejdřív dohromady, zatím trénuje individuálně, bude záležet, jak to zranění bude reagovat na jeho ostrý začátek. Já jsem v pohodě, žádné zranění, trénuji naplno, takže super.
Krišpi, 10. července 2015
Zdravim, zaměřujete se na soustředěni spíše na kondiční bloky nebo herní? Děkuju a přeji mnoho úspěchů!
Zaměřujeme se hlavně na herní prvky, ale máme v tom zahrnutou i kondici, když hrajeme na menším hřišti 5 na 5, 4 na 4, v tom je všechno zahrnuto.
Hazic, 10. července 2015
zdar marec, asi hodne bude chybet kader vid? Diky za odpoved
Kadeře bude těžké nahradit, ale máme tady za něj náhradu "Steinyho". A vypadá, že bude dobrou náhradou.
Patrik Štembera, 10. července 2015
Cítíš větší šanci prosadit se do základní sestavy se Zděnkem Ščasným oproti Vítězslavovi Lavičkovi? A zároveň jak se ti líbí systém 3-5-2 ?
Jsou to odlišné typy trenérů. Každý má svou vizi. Když přijde nový trenér, tak každý hráč se chce ukázat. Doufám, že se mnou bude počítat a dá mi šanci.
dřevorubec, 10. července 2015
Ahoj,zajímalo by mne jak se po příchodu mnoha cizincu změnilo děni v kabině,neroztmelilo ji to?Díky a at se daří...
Zatím ne, ale myslím si, že hráči, kteří přišli, tak pomůžou a přinesli kvalitu do týmu. Akorát se musejí naučit aspoň nějaké pokyny v českém jazyce, aby rozuměli taktice a věděli, co a jak.
Venca, 10. července 2015
Chtěl bych se zeptat s kým si na pokoji a jak trávíte volné chvíle?
Na pokoji jsem se Štěchym, býváme spolu pořád, určitě se spolu nenudíme. Volné chvíle strávíme regenerací a se spoluhráči.
Honza Schreiber , 10. července 2015
zdravím, nebudu lhát, když si přicházel do Sparty, hodně jsem od Tebe očekával, ale nenaplnil si alespoň mé představy a hra na defenzivní záloze se mi nelíbila. 1)jak jsi byl spokojený Ty? 2) jak se Ti hraje v obraně? pokud by jsi se chytil jako Mario, tak by to bylo skvělý (taky dříve def. záložník, teď jeden z nejlepších obránců)přeju Ti aby se tvé výkony zvedly ať to bude na jakékoli pozici.
1) Jelikož jsem nedostával moc šancí, tak bylo těžké se dostávat do herní vytíženosti. V mém případě herní vytížení potřebuji. Bez toho to bohužel nejde. 2) V tomto systému se mi na stopera hraje dobře, dojmy z toho mám pozitivní. Myslím, že bych si dovedl představit, že bych tam mohl hrát.
Horwy70, 10. července 2015
Myslíte si ze Paxiao vám v přístí sezoně pomůže?
Podle prvních dojmů určitě ano, hlavně zkvalitní kádr.
Káza92, 10. července 2015
V kolik si musel stávat ?
Jako vždy v 7:30-45 na soustředění.
Lucaso, 10. července 2015
Lukáši ahoj, Ronaldo x Messi, Real x Barca, Slavia x Plzen? A zajímalo by mě kdyby si měl říct tři nejlepší fanouškovské tábory v 1. české lize?
1) Messi, 2) Barca, 3) Sparta! Mezi fans patří k nejlepším Sparta, Zbrojovka a Plzeň také nemá špatný.
LUKY7, 10. července 2015
Luky přestoupil by si někdy do Slavie
Su Brňák a su ve Spartě, takže už toho je dost :) Kdybych šel do Slavie, nedokázal bych si představit, co by se dělo.
Tomsvoby, 10. července 2015
Ahoj Luky.Mám na tebe pár otázek 1)Xbox/Playstation 2)Co máš za mobil? 3)Nosíš hodinky?(značka) 4)Jaký máš názor na Vašona a SuperMaria? Ať se daří a díky za odpovědi
1) PS4, 2) iphone, 3) hublot, 4) Vašon má svůj svět :), Mario je klasickej Moravák
Pavel, 10. července 2015
Dobrý den Lukáši, vyhovuje vám změna rozestavení, kterou u týmu zkouší Zdeněk Ščasný?
Dobrý den, určitě, už mám dvě alternativy :), kde můžu hrát, takže mi to vyhovuje.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud