10. července 2015 • 12:00

Baník odolává Jablonci i Slavii. Frydrycha a Pavlenku zatím nepustí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prodat brankáře Jiřího Pavlenku? A stopera Michala Frydrycha? Neexistuje! Ostravský klub odolává tlaku zájemců o koupi dvou elitních hráčů svého kádru a odmítá miliony, které nabízejí především Jablonec a Slavia. Tyto dva kluby usilují zejména o příchod Frydrycha, za něhož Slavia nabízí přes pět milionů a Jablonec ještě o čtyři víc. Navzdory tomu, že hráči za rok končí smlouva. Baník však nehodlá povolit a oslabit po zimních ztrátách už tak chatrný kádr.



 Jako by chtěl ostravský Baník ukázat navenek svou sílu a předvést, že není v situaci, kdy by musel za každou cenu prodávat hráče, které potřebuje. Jako to činil v zimě, kdy vedle stoperů Jana Baránka a Patrizia Stronatiho prodal také stěžejního záložníka Jána Greguše. A na jaře neměla jeho hra ligové parametry. Ligoví konkurenti usilují hlavně o Michala Frydrycha, nabízejí za něj nečekaně velké peníze. Ale zatím marně.

„Frydrych a Pavlenka? My je udržíme!“ prohlásil jasně ostravský trenér Radomír Korytář před dvěma dny v rozhovoru pro deník Sport. Bylo to vcelku překvapivé sdělení, protože se zdálo téměř jisté, že Jiří Pavlenka mužstvo opustí. I když zájem Jablonce, jenž údajně nabízel přes třináct milionů korun, po příchodu Michala Bárty z Olomouce přece jen ochabl.

O Frydrycha se však mezitím strhla solidní přetahovaná. Slavia nabídla pět a půl milionu – a neuspěla. Do hry se však přidal Jablonec a přisypal ještě zhruba o čtyři miliony víc. Přestože Frydrychovi končí za rok smlouva, nehodlá ji prodloužit, zájmem odejít se netají a za půl roku bude moci podepsat přestup jinam.

O Frydrycha stojí Jablonec

„Michal Frydrych jako mladý nadějný obránce je dlouhodobě mezi našimi vytipovanými hráči. V tuto chvíli je však ještě brzy na to komentovat jakákoliv jednání,“ uvedl Štěpán Hanuš, jablonecký tiskový mluvčí.

Baník nicméně oslabit nechce. Miliony, o nichž se oficiálně samozřejmě nemluví, proto odmítá. Navzdory tomu, že na začátku letní pauzy nabízel k prodeji řadu svých dražších hráčů. A přesto, že se podle informací Sportu snažil ušetřit na příchodu volného Patrika Dresslera z Viktorie Žižkov.

A to tím způsobem, že hráče měl koupit druholigový Třinec, který by jakožto tým z nižší soutěže platil za volného Dresslera nižší tabulkovou cenu, a hráč měl v Baníku následně jen hostovat. Tím by ostravský klub ušetřil zhruba sto tisíc korun.

Nepustí ani Pavlenku

„U přestupu klíčových hráčů jsou pro nás důležité tři hlavní parametry,“ vzkázal ze zahraniční dovolené Petr Šafarčík, majitel Baníku. „Jestli je nabídka pro klub opravdu atraktivní, jestli máme připravenou hráčskou náhradu a jestli se pro hráče jedná o sportovní posun, tedy buď o přestup do zahraničí, nebo do týmu hrajícího evropské poháry,“ dodal Šafarčík.

Je zjevné, že zejména s náhradou by měl Baník v případě ztráty Frydrycha i Pavlenky problém. Stoperů má kouč Korytář málo, Frydrych je navíc lídrem týmu.
A ani s brankáři na tom není ostravský klub dobře. Vojtěch Šrom by sice byl kvalitní jedničkou, ale druhého na ligu připraveného brankáře Ostrava nemá.

Zájem Slavie i Jablonce o stopera Frydrycha však stále trvá. „A je to zájem velmi intenzivní,“ potvrzuje Jiří Müller, agent ostravského stopera. „Situaci v této chvíli komplikuje minimální komunikace ze strany Baníku, ale tím nepovažujeme věc za uzavřenou,“ dodává Müller.

Baník už dříve na svých webových stránkách vydal prohlášení, že se rozhodl nabídky na koupi Frydrycha odmítnout.



Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud