Stanislav Hrabě
11. července 2015 • 14:55

Jak vydělat na Škodovi? Slavia ho nabídne v balíčku se Zmrhalem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestoupí Milan Škoda do zahraničí a naplní slávistickou pokladnu, nebo bude dál svými góly těšit srdce fanoušků červenobílých? Otázka, která se třepe nad Edenem jako letní bouře. Jeho zásahy byly v uplynulé sezoně cenné, ale na druhé straně vedení klubu ví, že lepší příležitost zobchodovat ho těžko nalezne. Možnosti se proto hledají. Objevil se i nápad zabalit ho do balíčku se záložníkem Jaromírem Zmrhalem, o něhož je po vystoupení na evropském šampionátu do 21 let rovněž zájem.



„Přál bych si, aby Milan Škoda v kádru zůstal,“ řekl nový trenér Dušan Uhrin mladší , když přebíral slávistický tým. Proti trhu a nutnosti získávat finanční prostředky však moc nenadělá.

Druhý nejlepší střelec uplynulého s ročníku Synot ligy (19 gólů) je nyní žádaným zbožím. Ideální situace pro jeho zhodnocení, zvláště když mu v lednu bude už třicet.

Zahraniční zájemci o Škodovy střelecké schopnosti jsou, už na konci jara se na něj poptávaly švýcarské kluby FC Basilej a Grasshoppers Curych, řecký Olympiakos Pireus, německé 1. FC Kaiserslautern a SC Padernborn 07. A dotazy byly dosti zvídavé.

„Proč například dal tolik gólů až v tomto ročníku, proč se neprosazoval dříve? Jakou máme záruku, že se mu bude střelecky opět dařit?“ prozrazuje některé z nich jeho agent Jiří Stejskal. Snaží se ledacos vysvětlit.

„Například hrál stopera, protože v útoku byl Tomáš Necid, který má mnohem větší renomé,“ vrací se Stejskal o rok zpět. Slavia má o hráčově ceně určité představy, z nichž nechce slevit. Pohybují se na hranici 30 milionů korun.

Hradec Králové - Slavia: Gól Milana Škody na 0:1
Video se připravuje ...

Přibalí ke Škodovi i Zmrhala?

Kdo tyto peníze nabídne, Škodu bere. Závažnou překážkou je ovšem hráčův věk, především v Německu přestupují hráči tohoto ročníku narození většinou zadarmo jako poděkování za odvedené služby. Perspektiva u slávistického kanonýra už nijak výrazná není a představuje závažné riziko nevýhodného obchodu.

Proto vznikl i nápad přidat ke Škodovi dvaadvacetiletého záložníka Jaromíra Zmrhala, o něhož je po mistrovství Evropy do 21 let rovněž v zahraničí zájem. „Už jsem i tuto možnost s jeho agentem konzultoval,“ přizvává Stejskal.

Škoda už v nominaci nedoufal, Kadeřábka vytočila nejistota
Video se připravuje ...

Zmrhala zastupuje rakouský manažer Thomas Böhm ze společnosti Grass in Green, čímž je dáno, že na německy mluvících trzích má mnohem větší zkušenosti a znalosti. Představitelé Slavie Praha považují za předčasné se ke Škodově odchodu vyjadřovat.

„Pracujeme 24 hodin, dolaďujeme kádr,“ sděluje generální ředitel a předseda představenstva David Trunda. „Více budeme vědět ve čtvrtek,“ odkázal informace na příští týden.

Škoda měl po premiérovém vystoupení v české reprezentaci na Islandu dovolenou, k týmu se připojil později. Svalové zranění mu však zatím nedovolilo nastoupit do dosavadních přípravných zápasů, nyní už trénuje naplno. Zmrhal měl po evropském šampionátu do 21 let rovněž krátké volno, už se ovšem také připojil k mužstvu, které se chystá na ligový start na letním soustředění v Rakousku.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud