13. července 2015 • 18:38

Pilař na odchodu do Německa či Turecka? Plzeň to popírá

Autor: ČTK, iSport.cz, jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Viktorie Plzně odmítá, že by dalo fotbalistovi Václavu Pilařovi svolení k přestupu. Uvedl to jeho agent Jiří Stejskal pro server aktuálně.cz, Stejskal později pro deník Sport řekl, že šlo o chybnou interpretaci a Pilař zelenou k přestupu nemá. Žádná konkrétní jednání o odchodu reprezentačního záložníka klub nyní nevede, šestadvacetiletý hráč se po krátké tréninkové pauze zaviněné zraněním kolene chystá na start sezony v dresu českého mistra.



Hráčův manažer pro server aktuálně.cz uvedl, že Pilař má od Viktorie Plzeň povoleno přestoupit jinam, pokud se najde zájemce, který splní finanční podmínky klubu. To však Viktoria odmítá.

"Jedná se o naprostý nesmysl. Jiřímu Stejskalovi se na přímou otázku ohledně možného odchodu Václava Pilaře dostalo za klub standardní odpovědi - o jakýchkoliv relevantních nabídkách se můžeme bavit, nicméně prioritou je vždy sportovní koncepce Viktorie, ekonomické parametry a v neposlední řadě důraz na hráče a jeho vývoj. Toto platí pro všechny případné zájemce o hráče Viktorie," řekl ČTK generální manažer klubu Adolf Šádek.

„Je to chybně interpretované, zelenou pro přestup prostě nemá. Teď se soustředí na Plzeň a na kvalifikaci Ligy mistrů. A taky na to, aby se hlavně vyléčil,“ upravil později pro deník Sport svůj výrok Pilařův manažer.

Plzeňský záložník má za sebou nevydařené angažmá v Německu, kde se i vinou zdravotních potíží neprosadil ve Wolfsburgu a Freiburgu a vrátil se do Plzně. Nejprve na hostování a později na přestup. V minulé sezoně patřil k oporám, vrátil se do reprezentace, ale znovu ho přibrzdily zdravotní potíže. Proto na jaře častěji na levé straně zálohy nastupoval Jan Kovařík a Pilař hrál buď zprava, nebo střídal. Také v přípravě ho trápilo zdraví.

Podle Stejskala je však ve hře další přestup do zahraničí. Jedná prý s týmy z Německa i Turecka. Údajně je ve hře varianta, že by Pilař mohl jít do stejného klubu jako kanonýr Slavie Milan Škoda , kterého Stejskal rovněž zastupuje. "Pokud se ta věc zrealizuje, tak na konci srpna. Na kvalifikace evropských pohárů chce mít ještě Plzeň hráče stoprocentně k dispozici," řekl Stejskal pro aktuálně.cz.

I to však zástupci úřadujícího mistra popřeli. "Od Jiřího Stejskala jsme nedostali žádnou konkrétní nabídku, Viktoria není s žádným klubem v jednání. Z vyjádření agenta jsme tak překvapení my i samotný Václav Pilař. Ten nyní absolvuje rehabilitační procesy v Plzni, během krátké doby by měl být opět k dispozici Miroslavu Koubkovi do plného tréninkového procesu," uvedl Šádek.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud