13. července 2015 • 17:47

Jablonec v přípravě stále neprohrál, v Rakousku si poradil s Uralem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce zakončili soustředění v Rakousku vítězně. Účastník kvalifikace Evropské ligy zdolal v dnešním duelu třináctý celek uplynulé sezony ruské ligy Ural Jekatěrinburg 1:0 brankou Slováka Jána Greguše z penalty a udržel neporazitelnost v letní přípravě.



Zápas byl od začátku vyrovnaný a s minimem gólových šancí. Rozhodnutí přinesla situace z 31. minuty, kdy sudí nařídil penaltu a Greguš zamířil přesně k tyči. Vzápětí mohl soupeř srovnat, ale tečovaný míč po centru skončil těsně vedle. Ural tak podruhé v krátké době podlehl českému celku, před pár dny ho porazila 3:2 mistrovská Plzeň.

"S výkonem i výsledkem panuje spokojenost. Soupeř měl dobrou kvalitu, přesto naši kluci předvedli už i dost věcí, které bychom chtěli hrát a prezentovat se jimi," řekl pro klubový web trenér Jaroslav Šilhavý.

"Měli jsme i šance na zvýšení našeho jednobrankového vítězství. Soupeř se tlačil v závěru za vyrovnáním, ale my jsme to dobrou organizací v obraně zvládli. Je to taková zdařilá tečka za naším rakouským herním soustředění," dodal kouč.

Jablonec ani v sedmém utkání letní přípravy neprohrál. Na soustředění v Rakousku si připsal dvě výhry a dvě remízy. Generálka na start nové sezony čeká severočeský celek v sobotu proti Varnsdorfu.

FK Jablonec - FK Ural Jekatěrinburg 1:0 (1:0)

Branka: 31. Greguš z pen.

Sestava Jablonce: V. Hrubý - Karavajev, Pernica, Beneš, Novák (46. Romera) - Hübschman, Greguš (73. Rossi) - Masopust (73. V. Vukadinovič), M. Pospíšil (46. Trávník), Crnkič (80. Mišůn) - Tecl (46. Wágner). Trenér: Šilhavý.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud