15. července 2015 • 20:38

Dukla slaví skalp silného Olympiakosu, Slavia porazila Táborsko

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dukly Praha si po výhře 5:3 nad Celticem Glasgow připsali na závěr letní přípravy další cenný skalp. Tým z Julisky v posledním utkání rakouského soustředění porazil řeckého mistra Olympiakos Pireus 1:0 a prožil vítěznou generálku na novou sezonu. Slavia zvítězila v předposledním přípravném utkání na půdě druholigového Táborska dvěma góly útočníka Radka Voltra 3:1, naopak Bohemians 1905 jen remizovali 3:3 s Českými Budějovicemi, které sestoupily z nejvyšší soutěže.



O výhře Dukly rozhodla tři minuty před koncem chorvatská posila Josip Jurendič, který udělal kličku brankáři a střelou do odkryté branky zařídil vítězství. Pražané triumfovali v sedmi z osmi přípravných duelů, jedinou porážku utrpěli s rakouským Mattersburgem.

Slavia zdolala Táborsko

Na hřišti Táborska padly všechny čtyři branky před 1800 diváků až v poslední čtvrthodině. V 72. minutě si mladík Lukáš Veselý jako pátý člen slavného rodu připsal start za slávistický A-tým a hned po necelých třech minutách od svého příchodu na trávník připravil vedoucí gól pro Voltra.

Voltr se dvakrát trefil. Slavia zvítězila na hřišti Táborska 3:1
Video se připravuje ...

Stejný hráč, který Pražany posílil v průběhu letní přestávky, pak v 82. minutě zvýšil na 2:0 a třetí branku přidal hlavou další mladík Tomáš Souček. Táborsko už jen v nastavení snížilo.

Přípravné fotbalové utkání

MAS Táborsko - Slavia Praha 1:3 (0:0)
Branky: 90. Strnad - 75. a 82. Voltr, 87. Souček.

Sestava Slavie: Berkovec (46. Hrubeš) - Michal Švec I. (46. Mikula), Bílek, Deli (72. Kodr), M. Dostál - M. Vukadinovič (57. Voltr), R. Hrubý (46. Zmrhal), Souček, Bazal (72. Veselý) - Diop (63. T. Jablonský), Milan Škoda (46. M. Červenka). Trenér: Uhrin ml.

V základní sestavě Slavie na hřišti Táborska nechyběl kanonýr Milan Škoda
V základní sestavě Slavie na hřišti Táborska nechyběl kanonýr Milan Škoda

Bohemians 1905 remizovali 3:3

Bohemians 1905 prohrávali s Českými Budějovicemi už 0:2, ale pak během 20 minut skóre otočili. Dvakrát skórovala nová posila Tomáš Čížek, z toho jednou z penalty, a obrat dokonal testovaný uruguayský ofenzivní záložník Rafael Acosta. Jenže v nastavení z pokutového kopu za ruku srovnal Jiří Funda.

"Chtěli jsme, aby ještě v tomto zápase hráli všichni hráči. Nakonec jsme to dokázali otočit a je škoda, že jsme to nedohráli do vítězného konce," řekl pro klubovou televizi kouč Bohemians Roman Pivarník. "Hráli jsme na dva útočníky, trochu jsme propadávali v záloze. S hrou dopředu jsem byl spokojený, měli jsme hodně šancí, s hrou dozadu ne," dodal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud