16. července 2015 • 18:38

Teplice shání stopera: Jablonský chce odejít, má nabídku ze Sparty

Autor: ČTK, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posílit a zvýšit konkurenci na postech středních obránců, to je teď hlavní úkol fotbalových Teplic. Z tohoto pohledu je problémem stoper David Jablonský, kterého si vyhlédla Sparta a sám hráč by rád odešel.



" Jablonský má nabídky ze Sparty i zahraničí a dává najevo, že by to chtěl vyzkoušet. My ho ale nyní nechceme pouštět, protože máme nedostatek stoperů," řekl sportovní ředitel Teplic Jan Skýpala. „Ten hráč není připraven hrát za Teplice, vidí se jinde a neumím si představit, že budu stavět někoho, kdo tu nechce hrát,“ doplnil teplický trenér David Vavruška.

Za něj bude shánět náhradu. „Stopera chci,“ přiznal Vavruška. „Zdejší kluci pracují dobře, ale konkurence nám na těchto pozicích opravdu chybí.“ Podle informací Sportu má velký zájem o libereckého Lukáše Pokorného. Teplice se také poptávaly na Tomáše Košúta ze Slovácka, ale odešly s nepořízenou.

"Do začátku ligy to asi nestihneme, spíše počkáme na závěr přestupního období podle toho, jak se vyvine situace v klubech hrajících v pohárové Evropě," naznačil Skýpala, že se poohlíží po hráčích z Plzně či Jablonce. Spekulovalo se i o zájmu o liberecké stopery, které Vavruška na jaře vedl.

Teplice oproti minulé sezoně už přišly zejména o středovou řadu, ze které odešli Nivaldo, Franci Litsingi a Egon Vůch. Místo nich přišli nejlepší hráč druhé ligy Radim Breite z Varnsdorfu a Martin Fillo, který naposledy hrál za Příbram.

"K tomu jsme přidali i konstruktivní hráče na kraje obrany Mahamadoua Dramého a Patrika Dresslera," doplnil Skýpala. "Hlavně jsme přešli do konceptu, že tu jsou jen hráči, kteří za nás chtějí hrát. Litsingi i Nivaldo celou sezonu dávali najevo, že chtějí odejít a jejich motivace nebyla taková".

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud