17. července 2015 • 15:15

Euforie v Plzni: v permanentkách zmizely dvě třetiny vstupenek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci fotbalové Plzně jen na permanentkách vyprodali dvě třetiny stadionu ve Štruncových sadech pro následující sezonu. Vedení klubu dnes prodej sezonních vstupenek zastavilo poté, co z pokladen zmizelo 7750 permanentek. Více jich prodat nemohla kvůli tomu, že zejména na evropské poháry musí mít k dispozici místa pro partnery a UEFA.



"Jelikož jednou ze základních výhod permanentní vstupenky je možnost předkupního práva na evropské poháry, musíme při stanovení maximálního počtu prodaných permanentek kalkulovat právě s duely Ligy mistrů či Evropské ligy. Počet 7750 je tak maximem, který můžeme pro běžný prodej na tyto duely uvolnit," řekl tiskový mluvčí mistrovského klubu Pavel Pillár.

Celková kapacita stadionu je 11.700 míst, na evropské poháry se snižuje. V minulé sezoně chodilo v Plzni na ligu v průměru 10.800 diváků, což bylo nejvíce z celé soutěže. Přesto vedení klubu velký zájem o permanentky překvapil.

"Před zahájením prodeje bylo naším cílem dosáhnout minimálně stejného počtu prodaných permanentek, jako tomu bylo v loňské sezoně. Poptávka po permanentních vstupenkách nás ale příjemně překvapila. Znamená to i velký závazek vůči našim fanouškům. Věřím, že se budou při zápasech v Doosan Areně bavit podobně, jako tomu bylo v loňské mistrovské sezoně," uvedl Pillár.

První domácí ligové utkání Plzně se Slavií, které se bude hrát 25. července, je od čtvrtka vyprodané.

Hlavní cíl Plzně před sezonou? Návrat do pohárové Evropy
Video se připravuje ...

Superpohár jako generálka? Bereme ho jako ostrý zápas, varuje Koubek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud