18. července 2015 • 04:50

Fotbalové HODY: Superpohár i retro generálka, příprava finišuje

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMÝ PŘENOS 19.15 | Zatímco Plzeň s Libercem v sobotu vstoupí do sezony Superpohárem a Mladá Boleslav má už první ostrý zápas za sebou, ostatní účastníky první fotbalové ligy včetně Sparty čekají generálky. V Teplicích navíc duelem s Dynamem Drážďany vyvrcholí oslavy 70 let od založení klubu.



Souboj o Superpohár mezi mistrem ligy a vítězem poháru se odehraje už pošesté.

"Beru to jako ostrý zápas, protože se hraje o trofej, takže o generálce nemůže být řeč. Ale protože se nám pokazil závěr soustředění a generálku s Dynamem Kyjev jsme neodehráli úplně celou, tak nám utkání s Libercem zároveň poslouží k tomu, že před vstupem do evropských soutěží odehrajeme společně s ligou dva ostré zápasy," řekl plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Přímý přenos Superpoháru sledujte od 19.15 ZDE »

"Je možné, že se někdy Superpohár podceňuje a říká se, že to je generálka. Já si to nemyslím. Hraje mistr ligy proti vítězi poháru. To je motivace dost velká, je to významná trofej. Vzhledem k tomu, že ve středu nehrajeme žádné evropské poháry, tak se nemáme na co šetřit," uvedl plzeňský kapitán David Limberský.

Superpohár jako generálka? Bereme ho jako ostrý zápas, varuje Koubek
Video se připravuje ...

Slavnost v Teplicích

V Teplicích budou mít ligovou generálku okořeněnou oslavami 70. narozenin klubu. Severočeši vyzvou Drážďany a oba celky se představí v retro dresech.

Teplice plánují Den fotbaluFoto FK Teplice

"Výběr soupeře pro oslavy byl jednoduchý, jelikož spolu hráváme pravidelně od roku 1952 a je to náš nejčastější zahraniční soupeř. Dokonce Drážďany byly pro teplický fotbal vůbec prvním mezistátním soupeřem," řekl ředitel teplického klubu Petr Hynek na čtvrteční tiskové konferenci.

Generálka tak bude mít pro Teplice i významný společenský charakter. "Utkání může mít dobrou kulisu a může nám to trochu nasimulovat podmínky pro ligu. Je to pro nás dobrá prověrka, vnímáme i společenský podtext zápasu," řekl trenér David Vavruška, který si mimo jiné chce otestovat spolupráci v záloze mezi dlouholetou oporou týmu Vachouškem a novou posilou Fillem.

Teplice na společné tiskové konferenci s Drážďany představily nové dresy - vlevo je retro dres, vpravo běžnýFoto ČTK

Dva soupeři z Německa

"Německou" generálku budou mít také Sparta, která se na start sezony naladí v Chotěbuzi, a Brno. To vyzve bundesligové Brémy s českým reprezentantem Theodorem Gebre Selassiem. Zbrojovka by ráda před startem sezony ukončila střeleckou mizérii, gól nedala v posledních čtyřech přípravných duelech.

Sparta v přípravě třikrát vyhrála a dvakrát remizovala a proti Chotěbuzi se pokusí udržet neporazitelnost. Trenér Zdeněk Ščasný však bude především znovu pilovat s týmem nový systém 3-5-2. "Pokračujeme v tom, co jsme si určili jako hlavní úkol přípravy - naučit mužstvo druhý systém. Hráči zvládali taktické pokyny v rámci nového systému dobře, takže s tím jsem byl spokojen. Budeme na tom ale dál pracovat," řekl Ščasný.

Na týmech z druhé nejvyšší české soutěže si otestují formu Ostrava, Příbram, Bohemians 1905, Slavia, Slovácko, Jihlava a také Jablonec. Ten vyzve nedaleký Varnsdorf, který přišel o postup do první ligy kvůli nevyhovujícímu zázemí. Nováček z Olomouce se rozhodl pro generálku s třetiligovým Prostějovem a druhý nový účastník Synot ligy Zlín se utká s Nitrou.

Program sobotních přípravných utkání:
Brno - Brémy (13:00, v Rakousku),
Chotěbuz - Sparta Praha (14:00),
Příbram - Vlašim (17:00),
Ostrava - Karviná (17:00),
Bohemians Praha 1905 - Pardubice (17:00),
Zlín - Nitra (17:00),
Jablonec - Varnsdorf (17:00),
Slovácko - Třinec (17:00),
Slavia - České Budějovice (17:30, Písek),
Teplice - Dynamo Drážďany (17:30),
Jihlava - Táborsko (18:00),
Olomouc - Prostějov (18:00).

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud