20. července 2015 • 14:41

Změna! Liga začne dřív, Plzeň i Sparta budou hrát už v pátek

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMÉ PŘENOSY NA ISPORT.CZ | Fotbalisté Viktorie Plzeň a Slavie odehrají zápas 1. kola Synot lidy o den dříve, než bylo původně v plánu. Pražský klub potvrdil, že se utkání bude konat v pátek od 17:30. Utkání můžete sledovat na iSport.cz a na programu O2 TV. Stejná změna se dotkla i pražské Sparty, která ve stejný den od 19:00 vyběhne na hřišti Jihlavy.



"O páteční termín jsme z důvodu předpokládaného pohárového programu žádali s velkým předstihem, finální rozhodnutí nicméně přišlo dnes. Předpokládáme, že k tomu přispělo i definitivní potvrzení obou našich potenciálních soupeřů o tom, že úvodní duel našeho souboje 3. předkola LM se na hřišti soupeře odehraje v úterý," řekl mluvčí Plzně Pavel Pillár.

"Držitelé vysílacích práv do poslední chvíle trvali na pro ně výhodnějších sobotních termínech. Jelikož se ale oba duely kvalifikace LM odehrají už v úterý a navíc na hřištích soupeře, což je skutečnost, kterou kluby do dnešního dne neznaly, požádaly Plzeň a Sparta o přeložení svých ligových utkání na pátek. Držitelé vysílacích práv i soupeři obou celků na tuto změnu přistoupili a vyšli vstříc, aby měly oba kluby co nejlepší podmínky k přípravě na LM," uvedla v prohlášení Ligová fotbalová asociace.

Utkání ve Štruncových sadech je už od minulého týdne vyprodané. Fanoušci, kteří nebudou moci v novém termínu dorazit, mohou využít možnosti vrácení vstupného. "Mrzí nás situace fanoušků, kteří si již naplánovali víkendový program a změna jim narušila plány. Na druhou stranu z čistě sportovního hlediska jsme vděční za den navíc, který našim hráčům před klíčovým zápasem evropské kvalifikace umožní delší regeneraci a kvalitní přípravu. Byli jsme navíc ujištěni, že jakékoliv případné termínové změny v budoucnu budou řešeny s dostatečným předstihem," dodal Pillár.

Na žádost policie se změnilo také datum zápasu Brna s Ostravou. Původně se mělo hrát v neděli, nově však bude výkop tohoto duelu už v sobotu 25. července od 17:00.

"Vzhledem k uzavřené dohodě o spolupráci mezi Policií ČR a FAČR fotbalový klub FC Zbrojovka Brno přistoupil na změnu termínu utkání i přes výrazné negativní ekonomické dopady a zásadní změny v organizaci, přípravě a logistice pořádání utkání," uvedl pro klubový web majitel Zbrojovky Václav Bartoněk. Fanouškům se omluvil za komplikace, již zakoupené lístky zůstávají v platnosti.

Změna nastala také u utkání Teplic a Olomouce. Původně se mělo hrát v sobotu od 17:00, nakonec se však začne až ve 20:15 v přímém přenosu ČT sport.

 

Šlágr na O2 TV, celá liga pouze na iSport.cz

Všechny zápasy Synot ligy odvysílá stejně jako v minulé sezoně portál iSport.cz v přímých přenosech. Šlágr kola (v 1. kole zápas Plzeň - Slavia), který poběží na placené 02 TV (od 3. kola jako samostatný program O2 Sport), bude zpoplatněn i na iSport.cz

Góly, emoce, euforie. To nejlepší ze Synot ligy opět na iSport.cz!
Video se připravuje ...

Program 1. kola Synot ligy

Pátek, 17:30 Plzeň - Slavia
Pátek, 19:00 Jihlava - Sparta
Sobota, 17:00 Příbram - Jablonec
Slovácko - Dukla
Brno - Baník Ostrava
Sobota, 20:15 Teplice - Sigma Olomouc
Neděle, 17:00 Bohemians 1905 - Zlín
Neděle, 20:15 Liberec - Mladá Boleslav

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud