Stanislav Hrabě
26. července 2015 • 13:14

Slávistické dilema: Prodej opor naplní kasu, ale zavání průšvihem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvakrát Jaromír Zmrhal práskl do míče, gól byl blízko. Jednou zaduněla spojnice břevna a tyče, podruhé předvedl nádherný zákrok plzeňský brankář Matúš Kozáčik. V poslední minutě řádné hrací doby se trefi l kanonýr Milan Škoda a znejistil obhájce titulu při cestě za první výhrou v nové sezoně. Slávistické hvězdy, jejichž prodej má vylepšit rozpočet pražského klubu, se předvedly v Plzni v oslnivém světle. „Jsem rád, že jsou tady,“ netajil trenér Dušan Uhrin mladší po porážce 1:2 v Plzni.



Vedení Slavie už peníze za jejich prodej v hodnotě 54,2 milionu korun zahrnulo do položky příjmů. Devětadvacetiletý útočník Milan Škoda cítí, že je to možná jeho poslední šance zahrát si ve vytouženém zahraničí. Po něm přirozeně touží i český reprezentant do 21 let Jaromír Zmrhal.

Ale zatím nic není dohodnuto, zůstávají v Edenu. A první zápas na půdě mistrovského týmu doložil, že opět budou oporami červenobílých. „Nedovedu si představit, že by odešli,“ přiznal trenér Dušan Uhrin mladší. Chápe, že ekonomika je základem chodu klubu, proto na vedení netlačí, aby je udrželo.

„Ale zásah do mužstva by to byl,“ upozornil kouč. „Jsem rád, že jsou tady,“ zdůraznil. Škoda hodlá pokračovat ve střeleckých rautech, Zmrhal je záložník moderního typu. „Navíc využitelný ve středu i na levém kraji,“ ocenil jeho víceúčelovost trenér Uhrin.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Slavia 2:1
Video se připravuje ...

Při případném prodeji dokáže ovšem nalézt i pozitivní stránku. „Věřím, že by se za utržené peníze koupili kvalitní hráči,“ pomyslel v první řadě na sílu mužstva.

Přestože oba hráči touží po zahraničním angažmá a dalším kroku v kariéře, na funkcionáře nijak netlačí, netrucují, na hřišti se chtějí pořád ukázat v co nejlepším světle.

„Já na to mohu jenom říct, že tohle všechno jde mimo mě, že to ani nevnímám,“ zdůraznil Zmrhal. „Vlastně ani vůbec nevím, jestli mohu přestoupit,“ narážel na insolvenční řízení, které je proti Slavii vedeno. Hrát co nejlépe, jiné řešení není. „Jsem ve Slavii spokojený a chci jí co nejvíce pomoct,“ řekl Zmrhal.

Slavia - Plzeň: Gól Milana Škody na 2:1
Video se připravuje ...

Není ovšem ještě všem dnům konec. „Přestupové okno je otevřené do září, může se cokoli přihodit,“ opakovaně ponechal hráčům naději sportovní ředitel Josef Jinoch. Bez obou hráčů by Slavia byla hodně oslabena. Při prvním startu v Plzni ukázali, že by měli být opět výraznými oporami.

Prázdná slávistická pokladna skuhrá. Matematická úměra je ale vypovídající - když budou hrát Škoda a Zmrhal výborně, jejich cena neklesne, možná se i zvedne.

Plzeň - Slavia: Břevno Jaromíra Zmrhala
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud