27. července 2015 • 10:55

Penaltový účet 1. kola Synot ligy: Co sudí pískli a co prošlo?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Zatímco ruka slávistického záložníka Tomáše Součka v Plzni prošla, kontakt ostravského Martin Foltyna s brněnským Davidem Paškem posoudil sudí jako penaltovýZatímco ruka slávistického záložníka Tomáše Součka v Plzni prošla, kontakt ostravského Martin Foltyna s brněnským Davidem Paškem posoudil sudí jako penaltovýFOTO: Koláž iSport.cz

    Hned v úvodním kole fotbalové Synot ligy měli rozhodčí spoustu práce. V osmi zápasech nařídili tři penalty, u všech se přitom snášejí ve vzduchu otazníky. Na druhou stranu třikrát se pokutového kopu dožadovali hráči marně. Podívejte se na videa ze všech „penaltových“ situací 1. kola.

  • Plzeň se dožadovala marně

    Plzeň - Slavia (2:1)
    9. minuta

    První zápas nového ročníku, devátá minuta a penalta pro Plzeň. Tento scénář by nezůstal bez velkých emocí, ovšem mohl následovat. Slávistický záložník Tomáš Souček totiž ve vlastním vápně zahrál jednoznačně rukou, která byla daleko od těla v nepřirozené poloze. Na druhou stranu, domácí Kolář Součka před inkriminovaným momentem postrčil rukama, čímž ho rozhodil.

    Plzeň - Slavia: Tomáš Souček zahrál rukou, sudí ale penaltu nepískl
    Video se připravuje ...

  • Baník penaltu nedostal

    Brno - Baník Ostrava (2:1)
    62. minuta

    Baník skousával prohru na hřišti Zbrojovky těžko. A to í kvůli 62. minutě, ve které se za stavu 1:1 dožadoval penalty. Šichor ve velké šanci sice dokázal vystřelit, v klíčový moment ho ovšem zezadu atakoval brněnský Zavadil. Sudí na ostravské protesty nedal.

    „Penalta to nebyla. Byl to kontakt tělo na tělo, on pak navíc i vystřelil. Rozhodčí to posoudil správně,“ tvrdil Zavadil po zápase.

    Brno - Ostrava: Souboj Šichora a Zavadila, po kterém se Baník dožadoval penalty
    Video se připravuje ...

  • Brno rozhodlo ze sporné penalty

    Brno - Baník Ostrava (2:1)
    87. minuta

    Zatímco Baník se dožadoval marně, domácí Zbrojovka výhodu zahrávání pokutového kopu dostala. A nešlo o moment, který by nevzbudil emoce. David Pašek si zasekl míč a po minimálním kontaktu s bránícím Foltynem poměrně teatrálně padl na zem. Rozhodčí měl jasno a penaltu odpískal. Kapitán Pavel Zavadil z ní duel rozhodl.

    „Nějaký kontakt tam ode mě byl,“ přiznal pouze viník Martin Foltyn. To ještě neznamená, že musí následovat penalta. Zda byl kontakt skutečně takový, aby musel Pašek padat, je na rozhodnutí hlavního sudího.

    Brno - Ostrava: Zákrok Martina Foltyna na Davida Paška, po kterém rozhodčí odpískal penaltu
    Video se připravuje ...

    Brno - Ostrava: Penalta Pavla Zavadila na 2:1
    Video se připravuje ...

  • Rezek získal penaltu v prvním zápase

    Příbram - Jablonec (2:3)
    22. minuta

    Jan Rezek má pověst hráče, který nemá problém občas nějaký pád přihrát. Ve svém prvním utkání za Příbram hned pro svůj nový klub získal penaltu. Pranýřování ale není na místě. Ačkoliv nejsou opakované záběry úplně průkazné, bránící Pospíšil Rezka srazil. Tomu, že rozhodčí odpískal penaltu nejspíš správně, nasvědčuje i reakce hráčů Jablonce, kteří si nijak nestěžovali.

    Příbram - Jablonec: Faul na Jana Rezka a penalta Tomáše Pilíka
    Video se připravuje ...

  • Ruka zlínského obránce v pořádku

    Bohemians 1905 - Zlín (0:1)
    34. minuta

    Penaltu žádali po sudím také fanoušci Bohemians 1905. To když zahrál rukou ve svém pokutovém území zlínský obránce Hájek. Jenže hlavní sudí měl výborné oko - Hájek si totiž ruku nastřelil sám při pokusu o odkop, což podle pravidel penalta není.

    Bohemians 1905 - Zlín: Zlínský obránce si nastřelil ruku, sudí správně nepískal
    Video se připravuje ...

  • Sporná penalta pro Liberec

    Liberec - Mladá Boleslav (4:2)
    35. minuta

    Velké emoce plály v utkání Liberce s Mladou Boleslaví. Kromě mnoha gólů viděli fanoušci i jeden sporný moment. Záložník Slovanu Lukáš Bartošák se řítil na brankáře Veselovského, vystřelil a poté se s ním srazil. Gólman Boleslavi už nemohl ze souboje uhnout, rozhodčí byl ale nekompromisní a nařídil penaltu pro Liberec.

    Liberec - Mladá Boleslav: Sporný zákrok Veselovského a gól Josefa Šurala z penalty na 1:1
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud