Stanislav Hrabě
1. srpna 2015 • 23:30

Plzeňská penalta? Místo brankáře Dukly vystrašila řidiče sanitky

Autor: Stanislav Hrabě, iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dukla se nečekaně ujímá vedení nad obhájcem titulu Plzní 1:0, ale o dvě minuty později může soupeře snadno vrovnat – kope penaltu. Obávaný exekutor Jan Kovařík však posílá míč vysoko nad. Selhání střelce? Určitě. Ale brankář Filip Rada se jedovaté levačky plzeňského hráče nebál. Měl ho načteného.



Když si Kovařík chytal míč na bílý bod, trenér domácího týmu Luboš Kozel upadl do zmarnění. „Znám jeho vynikající kopací techniku, trénoval jsem ho ve slávistické juniorce,“ uvědomoval si, jak má jeho brankář malou šanci na zlikvidování pokutového kopu. „Spíš jsem přemýšlel, co budeme dělat do konce zápasu, abychom aspoň bod udrželi,“ přiznal.

Kovařík se však netrefil. Mnohem víc než Rada se divil někdo jiný. "Tahle penalta vystrašila jedině toho řidiče, co řídí tu sanitku vzadu," poznamenal spolukomentátor ČT Petr Švancara.  A skutečně na opakovaných záběrech vidíte, že nebyl daleko od pravdy.

Měl na celé situaci nějakou zásluhu dukelský brankář Filip Rada? „Problesklo mi hlavou, že už na hřišti není Daniel Kolář, který mě na jaře dvakrát z penalty překonal,“ zhodnotil gólman domácího týmu situaci.

Dukla - Plzeň: Plzeň kopala penaltu, Kovařík mířil do nebe
Video se připravuje ...

Míč si vzal Kovařík, který nebyl pro Radu rozhodně neznámou osobou. „Náš trenér brankářů Tomáš Obermajer mi před každým utkáním dává cédéčka, na nichž je rozbor soupeřových střelců pokutových kopů,“ prozradil.

Jestli mu to skutečně pomohlo a Kovaříka zhypnotizoval tím, že dobře věděl, kam míč pošle, už spiklenecky nerozebíral.

Bravurním zákrokem Rada mužstvo podržel v první půli, kdy ve 25. minutě zlikvidoval Kolářovu střelu z blízka. „Nevím, jestli to ideálně trefil, ale já se mohl trošku přesunout a vyrazil jsem to,“ popsal svůj zásah. „My jsme chtěli Plzeň poprvé v lize porazit, vychytaná nula je navíc,“ dal prospěch kolektivu na první místo.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Plzeň 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud