3. srpna 2015 • 04:40

Hrubky sudích pokračují! O penaltu obrali Spartu, Duklu i Jablonec

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uběhlo teprve druhé kolo fotbalové Synot ligy, ale sporných rozhodnutí ze strany sudích je jak máku. Především co se týká neodpískaných faulů v pokutovém území. Rozhodčí přehlédli o víkendu hned tři penalty. Poškozena byla Sparta, Dukla a Jablonec.



1. Vražení Kouřila do Fataie (Sparta - Baník 3:1)

První velké pochybení bylo v utkání Sparty a Baníku Ostrava (3:1). Petr Ardeleánu nejprve neskočil na špek Bořku Dočkalovi při jeho nafilmovaném pádu.

Jenže o několik minut později naprosto ignoroval vražení ostravského obránce Kouřila do sparťanského útočníka Fataie. Domácí se sice okamžitě dožadovali pokutového kopu, ale sudí jasně naznačil, že ani náhodou nehodlá jejich prosby vyslyšet.

Sparta - Ostrava: Vražení Martina Kouřila do Kehindeho Fataie
Video se připravuje ...

2. Faul Procházky na Beauguela (Dukla - Plzeň 1:0)

Další chybné posouzení má na svědomí Ondřej Lerch. Ten sice v utkání Dukly proti Plzni (1:0) nařídil pro Západočechy penaltu poté, co Jeřábek stáhl v pokutovém území Mahmutoviče, ale jasný faul Václava Procházky na Jeana-Davida Beauguela zřejmě neviděl.

Jinak totiž neexistuje rozumný důvod, proč neodpískal faul a nedal Dukle stejnou možnost jako Viktorii.

Dukla - Plzeň: Faul Václava Procházky na Jeana-Davida Beauguela
Video se připravuje ...

3. Zákrok Škerleho na Trávníka (Jablonec - Bohemians 1905 2:2)

Třetí pochybení přišlo v nedělním utkání Jablonce s Bohemians 1905 (2:2). Michal Paták nejdříve po přihranném pádu Tomáše Wágnera v 11. minutě umožnil domácím zahrávání pokutového kopu, následně však dvě mnohem zapeklitější penaltové situace přešel s ledovým klidem.

Penalty se domácí dovolávali po zákroku brankáře Zdeňka Zlámala na Rossiho v 18. minutě a i po střčení od Aleše Škerleho do Michala Trávníka ze 75. minuty.

Jablonec - Bohemians: Wágner vyrovnal z penalty na 1:1
Video se připravuje ...

Jablonec - Bohemians: Neodpískaný faul brankáře Zlámala
Video se připravuje ...

Jablonec - Bohemians: Neodpískaný zákrok Škerleho ve vápně
Video se připravuje ...

Sporná penalta pro Teplice

Naopak velmi přísnou penaltu nařídil sudí v utkání Teplic proti Slovácku. Bránící Chvátal lehce postrčil Vachouška, který se zřítil na zem. Přestože byl míč jinde, rozhodčí neváhal a pokutový kop odpískal. V tomto případě by ale měl posoudit, zda byl kontakt tak silný, aby útočící hráč musel padat.

Například v porovnání se Škerleho zákrokem na jabloneckého Trávníka, který sudí nepískl, šlo o nevinný střet. Slovácko se proti penaltě odvolalo. "Tento moment ovlivnil za bezbrankového stavu utkání. Posíláme protest komisi rozhodčích, aby posoudila, zda byla penalta skutečně oprávněná," řekl ČTK tiskový mluvčí Slovácka František Uhříček.

Teplice - Slovácko: Chvátalův faul a Fillův gól z penalty na 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud