4. srpna 2015 • 10:39

Vízek nechápe Koubka: Mourinho by nejlepší hráče nešetřil

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň před klíčovým soubojem o postup do play off Ligy mistrů (středa 20:45 proti Maccabi Tel Aviv) poprvé v novém ročníku klopýtla. Podle Ladislava Vízka k prohře 0:1 na Dukle vůbec nemuselo dojít, kdyby český mistr nastoupil v nejsilnější sestavě. "Dukla vyhrála i díky nepochopitelné filozofii trenéra Koubka," píše fotbalový internacionál v komentáři pro úterní Sport.



Plzeň, stejně jako další čeští účastníci předkol evropských pohárů, najela na anglický model tří zápasů do týdne. Minulé úterý tým vydřel v izraelském parnu důležitou výhru 2:1 nad Maccabi Tel Aviv, v sobotu už hráči bojovali o ligové body proti Dukle.

Trenér Koubek se před středeční odvetou s Maccabi rozhodl některé hráče na Julisce šetřit. Oproti úternímu duelu udělal v sestavě pět změn, úplné volno dostal například kapitán David Limberský , který léčí drobné bolístky.

Západočeši sice na Dukle herně nezklamali, vytvářeli si šance, nicméně nakonec překvapivě prohráli 0:1 a přišli o tři ligové body. "Upozorňoval jsem, že Dukla bude černý kůň. A to ještě umí hrát daleko líp, proti Plzni se, nevím proč, bála," tvrdí v pravidelném komentáři pro úterní Sport Ladislav Vízek .

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Plzeň 1:0. Berger sestřelil mistra
Video se připravuje ...

Podle něj právě absence některých plzeňských hráčů Dukle prospěla. "Vyhrála ovšem i díky nepochopitelné filozofii trenéra Koubka, který šetřil nejlepší hráče," upozorňuje Vízek. "Rozumím, že jde na Ligu mistrů, ale po druhém kole nemůžou být hráči utahaní. Mourinho by tohle nikdy neudělal, ten to furt mrskal v nejsilnější sestavě, dokud to jen šlo."

To ovšem není úplně pravda. Například v ligovém zápase s Evertonem, šest dní před prvním osmifinále Ligy mistrů proti PSG, udělal Mourinho čtyři změny oproti nejsilnější sestavě. Místo Courtoise si zachytal i Petr Čech .

"Odhadnu Koubkovu odpověď, že v kádru má další hráče, jinak tam nemají co dělat. Ale přesto to nechápu, proč neposlal to nejlepší. Pak na jaře bude možná honit ligu a řekne si, já blbec měl tenkrát na Dukle postavit nejsilnější základ. Ale upřímně jsem tomu jako duklák rád," neskrývá potěšení Vízek.

Plzeň má po dvou ligových kolech na kontě tři body a je na devátém místě. Jak moc obhájce titulu bude ztráta na Dukle mrzet, se ukáže až v konečném účtování.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud