Jan Podroužek
9. srpna 2015 • 04:56

Příbramská finta při penaltě? Pobavila i Teplice, ale gól platit neměl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Haló! Haló! Další pakárna v Příbrami. Tentokrát ne při rohovém kopu, ne při standardní situaci zevnitř pole. Ale z penalty. O úplnou novinku nejde, párkrát už to takhle někdo zahrál, třeba v Arsenalu Robert Pires a Thierry Henry, ale ti to tenkrát úplně zpackali… Teď se to povedlo Tomáši Pilíkovi a Romanu Bednářovi, Středočeši i díky tomu porazili Teplice 3:2. I když, povedlo…



Penalta to byla, nad tím nemá smysl ztrácet čas. Jan Hošek Romana Bednáře stáhnul jak králíka z kůže.

A pak se míče ujal Tomáš Pilík. Ano ten, který zazdil penaltu v prvním kole proti Jablonci, a musel si ji dorážet. Přesně jako o týden dřív v generálce s Vlašimí. Domácí diváky na tribunách prý jímala hrůza, když ho u bílého puntíku viděli zase…

Příbramský SUPERsignál při penaltě! Pilík míč přistrčil Bednářovi
Video se připravuje ...

Jenže příbramský záložník nestřílel, jen míč posunul vedle sebe a do brány ho navalil až Bednář. Všechno správně zahráno. „Legální gól“, jak uznal i kouč Teplic David Vavruška, toho času zrovna nejspíš ponořený mozkem v právních knihách.

Jenže drobný detail. Bednář byl ve vápně dřív, než se stačil Pilík dotknout míče. A to se nesmí. To je proti pravidlům. Nápad hezký, ale vlastně „nelegální“… Protože dříve vběhl do vápna i teplický hráč, měla se penalta opakovat.

CELÝ SESTŘIH: Příbram -Teplice 3:2
Video se připravuje ...

„Fotbal je pro diváky. A jestli budeme hledat, kdo je o krok dál, nebo blíž… Mělo by převládat to, že jde hlavně o zábavu, že je to sranda. Bojíme se tu o každý ligový bod, ale přitom umíme udělal i takovou taškařici, to je hezké, ne?“ zkusil to obhájit příbramský trenér Pavel Tobiáš.

Vztekal se jen hostující brankář Tomáš Grigar, který měl duo koumesů před sebou jako na dlani. Vyfasoval ale akorát žlutou.

Příbram - Teplice: Gól Josefa Hnaníčka na 3:2
Video se připravuje ...

Jinak to ale po zápase viděl Martin Fillo, kterého naopak příbramský trik pobavil. „Kluci to měli vymyšlené, bylo to vtipné, škoda, že jsme na to nezareagovali. Mě se to líbilo. Je to pro lidi a to je jen dobře. Jen škoda, že to bylo proti nám, mohli to udělat až příště,“ usmíval se teplický střelec, který dal v utkání oba góly svého týmu.

Podobně už penaltu kdysi zahrávali třeba v Arsenalu, ale Pires a Henry to zvrtali. Povedlo se to třeba legendárnímu Johanu Cruijffovi coby hráči Ajaxu v 80. letech…

Příbram - Teplice: Gól Martina Filla na 2:1
Video se připravuje ...

Příbram - Teplice: Gól Jana Rezka na 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud