9. srpna 2015 • 19:48

CELÝ SESTŘIH: Plzeň zase ztratila! Slovácko vydřelo bod

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně se trápí. Po prohře 0:1 na Dukle a vyřazení z Ligy mistrů znovu ztratili, na domácím hřišti remizovali 2:2 se Slováckem. Soupeř českého mistra přitom hrál od 53. minuty o deseti. Viktoria vedla po krásné střele Hořavy, v nastavení první půle srovnal Došek, Slovácko i v oslabení poslal do vedení Daníček a domácí z tlaku už vytěžili jen srovnání Ďuriše. Obhájce titulu tak už třetí soutěžní utkání v řadě nevyhrál a po třech kolech má na kontě jen čtyři body.



Plzeň chtěla odčinit nevydařenou odvetu 3. předkola Ligy mistrů s Maccabi Tel Aviv a v útoku byla výrazně aktivnější než v předchozích zápasech. Zejména se domácí mnohem častěji pokoušeli o střelbu z dálky. Ta přinesla i úvodní gól ve 21. minutě, když po standardní situaci hosté vyhlavičkovali míč za vápno, kde se do něj z voleje opřel Hořava levačkou a tvrdou ránou z 25 metrů do šibenice nedal brankáři Hečovi šanci.

Velmi dobré utkání hrála i letní posila Kopic, která se už ve 4. minutě hnala do velké šance, ale brankář Heča jeho ránu na bližší tyč stihl vykopnout. Slovácko se dostávalo do nebezpečnějších pozic jen po brejcích po plzeňských standardkách. Výrazněji se neprosazoval ani Došek, se kterým si věděl rady i mladý stoper Baránek, náhradník za zraněného Hubníka.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Slovácko 2:2. Viktoria znovu ztratila
Video se připravuje ...

V závěru poločasu si Plzeň vytvořil tlak sérií standardních situací a odstřelovala Heču z dálky. Nejprve ho vyzkoušel tvrdou střelou Kolář, následně nebezpečnou ránou Limberského zastavil jeden z obránců a neudeřilo se ani napotřetí, když Vaněk svou ránu opřel jen o tyč. Gólová dorážka Koláře nemohla platit pro ofsajd.

Domácí to mrzelo o to více, že v nastavení se Slovácko dostalo k přímému kopu, po dlouhém pasu sice brankář Kozáčik zasáhl, ale nevěděl, kde má míč a do té doby dobře hlídaný Došek v pádu poslal míč do branky.

V úvodu druhé půle se ocitl sám před Hečou Kovařík, gólman Slovácka mu však rychlým vyběhnutím dobře zmenšil střelecký úhel. V 52. minutě poslal Rajtoral dlouhý pas do otevřené obrany na Koláře, který mohl jít sám na branku, ale zastavil ho skluz Hofmanna. Následovala červená karta a přímý kop, ze kterého však Kovařík branku netrefil.

Plzeň uzamkla oslabené Slovácko v jeho vápně, ale hostující obrana v čele s výborným Hečou odolávala. Místo toho znovu udeřilo na druhé straně. Po ojedinělé akci se z dálky opřel do míče střídající Daníček a Kozáčik se natahoval marně.

Domácím se však povedlo rychle vyrovnat, když se po rohu prosadil střídající Ďuriš. Viktoria měla velký tlak, ale znovu se potýkala s koncovkou. Navíc Slovácko v závěru zahrálo dobře takticky a cennou remízu udrželo.

Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 2:2 (1:1)

Branky: 21. Hořava, 75. Ďuriš - 45.+2 Došek, 73. Daníček. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Kříž. ŽK: Valenta, Heča (oba Slovácko). ČK: 53. Hofmann (Slovácko). Diváci: 10.126.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Vaněk, Hořava (73. Ďuriš) - Kopic, D. Kolář, Kovařík (55. Vůch) - Holenda. Trenér: M. Koubek. Slovácko: Heča - Chvátal, Hofmann, Košút, Reinberk - Šumulikoski - Hlúpik (57. Rada), Valenta (90.+1 Prajza), Havlík, Diviš (70. Daníček) - Došek. Trenér: Habanec. 

Plzeň - Slovácko: Gól Michala Ďuriše na 2:2
Video se připravuje ...

Plzeň - Slovácko: Gól Vlastimila Daníčka na 1:2
Video se připravuje ...

Plzeň - Slovácko: Šance Tomáše Hořavy
Video se připravuje ...

Plzeň - Slovácko: Červená karta pro Stanislava Hofmanna
Video se připravuje ...

Plzeň - Slovácko: Gól Libora Doška na 1:1
Video se připravuje ...

Plzeň - Slovácko: Milan Heča skvěle likviduje šance Plzně
Video se připravuje ...

Plzeň - Slovácko: Šance Jana Baránka
Video se připravuje ...

Plzeň - Slovácko: Šance Ondřeje Vaňka
Video se připravuje ...

Plzeň - Slovácko: Krásný gól Tomáše Hořavy na 1:0
Video se připravuje ...

Plzeň - Slovácko: Šance Jana Kopice
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud