13. srpna 2015 • 04:58

Hráči pro Vrbu? Bartošák tlačí na Limberského, Pavelka předčil Váchu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

LIGA V ČÍSLECH | Mají být povoláni do národního týmu.Trenér Pavel Vrba o nich údajně uvažuje, jsou však Lukáš Bartošák, Jiří Skalák či David Pavelka připraveni? Jak naznačily statistiky InStat ze třetího kola Synot ligy, někteří dokonce předčili hráče, kteří pravidelně nastupují ve Vrbově mužstvu.



Lukáš Bartošák

Statistické údaje Lukáše Bartošáka.Foto InStat
Levý obránce Slovanu Liberec vletěl do Synot ligy jako kometa. Přitom ještě v minulém roce kopal druhou ligu na Žižkově. Pětadvacetiletý obránce či záložník disponuje velmi slušnou rychlostí, což by mu mohlo do Vrbova výběru jedině pomoct.

Ve třetím kole proti Dukle však zaujal úplně něčím jiným. Z pozice levého obránce poslal do pokutového území celkem 18 přihrávek, z toho 9 jich bylo přesných. Plzeňský David Limberský, i jablonecký Filip Novák na takové číslo nedosáhli.

Přihrávky do pokutového území/přesné
1. Lukáš Bartošák 18/9
2. David Limberský 6/5
3. Filip Novák 7/5

„Lukáš má formu, rychlostně na tom je výborně, což je na evropské úrovni důležité,“ říká kouč Liberce Jindřich Trpišovský, který si 25letého bránce na sever přivedl.

„Je to obrovský skok,“ přitakává hráč. Vždyť ještě před dvěma lety mu na Žižkově chtěli ukázat dveře!

Jiří Skalák

Statistické údaje Jiřího Skaláka.Foto InStat
Boleslavský klenot je na hřišti opravdu vidět. Jeho velkou výhodou je, že může nastoupit na více pozicích. Nedělá mu problém nastoupit vpravo, vlevo, uprostřed či na hrotu.

Jeho hbitost dělá obráncům problémy. Ve třetím kole byl třetím nejfaulovanějším hráčem v lize a v driblinku překonal i Ladislava Krejčího. Pět z jeho šesti průniků bylo úspěšných. Lepší byl pouze plzeňský Jan Kopic, který ze 13 průniků zvládl devět.

Fauly na hráče
1. Roman Bednář 10x
2. Lukáš Železník 6x
3. Jiří Skalák 5x
Driblink/úspěšný
1. Jan Kopic 13/9
2. Jiří Skalák 6/5
3. Ladislav Krejčí 2/1

 

David Pavelka

Statistické údaje Davida Pavelky.Foto InStat
Na jaře mu byla vytýkána nestálá výkonnost. S libereckým kapitánem to však ani nehlo. Do nového ročníku nastoupil jako urágán a je velmi důležitým článkem nové éry Slovanu pod vedením Jindřicha Trpišovského.

Souboje/vyhrané  
1.David Pavelka 30/12
2.Lukáš Vácha 17/9
3.Tomáš Hořava 12/3

Čtyřiadvacetiletý středopolař se vrátil do své bývalé formy. Proti Dukle podstoupil až 30 osobních soubojů a 12 z nich vyhrál.

Tolik jich nevyhrál ani sparťan Lukáš Vácha, který hraje na pozici defenzivního záložníka v národním týmu. Plzeňský Tomáš Hořava, který patří do širšího kádru, jich z 12 ovládl pouze tři.

Směr přihrávek Lukáše Bartošáka.
Směr přihrávek Lukáše Bartošáka.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud