Hynek Preisler
13. srpna 2015 • 15:40

Podještědské derby se blíží. Hübschman s Pavelkou „řídili“ tramvaj

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Setkali se zhruba na půli cesty. Mezi Libercem a Jabloncem v tramvaji na zrekonstruované třináct kilometrů dlouhé trati, která obě města spojuje. Kapitán Jablonce Tomáš Hübschman a lídr liberecké kabiny David Pavelka. 



Už za tři dny nastoupí proti sobě v očekávaném 43. Podještědském derby. Nyní společně ještě usedli do kabiny tramvaje v rámci předzápasové tiskové konference, která se konala na netradičním místě. Symbolicky. V neděli odpoledne touto cestou bude mnoho fanoušků Liberce na prestižní souboj o Krále Podještědí na jablonecký stadion směřovat.

Hübschman s Pavelkou si vyzkoušeli práci řidiče tramvaje
Video se připravuje ...

„Snad přijde hodně lidí a bude dobrá kulisa. Myslím, že teď hrajeme dobrý fotbal. Stejně jako Jablonci se nám podařilo v Evropě postoupit a oba týmy hrají ofenzivně. Věřím, že to bude atraktivní utkání se spoustou šancí a že předvedme vrchol toho, co se dá v české lize nabídnout,“ řekl kouč Liberce Jindřich Trpišovský, jehož čeká první Podještědské derby.

To pro libereckého kapitána Davida Pavelku to bude již šesté derby v první lize mezi Libercem a Jabloncem. „Vždy je to specifický zápas. Chtěli bychom potvrdit relativně dobrý vstup do sezony, ale už bychom chtěli i bodově, protože zatím jsme trochu zklamaní z toho, že nám nějaké body utekly. S Jabloncem to bude pikantní souboj, chtěli bychom se dotknout trofeje, na kterou jsme si ještě nesáhli,“ přiznal David Pavelka.

V minulé sezoně, kdy se o skleněnou cenu pro vítěze derby Král Podještědí hrálo poprvé, totiž dvakrát triumfoval Jablonec, Slovan mu dokonce nevstřelil ani jeden gól...

„Doufám, že se naplní rčení do třetice všeho dobrého a trofej u nás zůstane,“ usmál se kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý, jehož tým však s Libercem jeden zápas v minulé sezoně přeci jen prohrál. Ve finále Českého poháru na penalty. „Hodně nás to mrzí, trofej nám v minulé sezoně trochu chyběla, budeme se snažit znovu získat alespoň tuto,“ uzavřel kapitán Jablonce Tomáš Hübschman.

Hadaščokovo životní střídání. Srazil Jablonec a přiblížil titul Liberci
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Dukla 1:1. Šural dal gól a zahodil penaltu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud