Michal Koštuřík
16. srpna 2015 • 04:50

Rozbuška pro baníkovce? Nic jsem neřekl a díval se do davu, tvrdí Holý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co rozpoutalo běsnění fanoušků Baníku ve Zlíně? Prý chování brankáře Tomáše Holého, jehož loket se svezl po hlavě protihráče a nejvyšší muž Synot ligy (206 cm) pak vrhnul nebojácný pohled na tribunu s „rowdies“. „Slyšel jsem, že provokoval,“ prohlásil o zlínském gólmanovi kouč hostů Radomír Korytář. „Tak to nebylo,“ oponoval Holý po zápase, který byl na dvacet minut přerušen.



Napětí bylo ve vzduchu. Stovky baníkovců obsadily tribunu za jednou z branek a čekaly na impulz k násilí. Ten přišel před sedmdesátou minutou. Podnět k němu údajně dal brankář Holý, který je ve zlínském klubu na hostování ze Sparty.

Zlín - Ostrava: Brankář Holý škádlil kotel Baníku, ten rozjel peklo
Video se připravuje ...

„Přilétla ke mně půlka lesa. Kameny, klacky, pivo, pepsi. Otočil jsem se k těm fanouškům. Ale neřekl jsem ani slovo, nedělal jsem žádné grimasy. Jen jsem se díval naslepo do davu. Dochytat to člověk musí,“ vylíčil Holý, který se v jednom souboji ohnal po soupeři rukou.

Podle něj však nešlo o napadení. Spíš o obranný reflex. Nechápal, proč by to měla být rozbuška k násilí diváků. „Nechtěl jsem ho trefit, jen odstrčit od těla. Aby mi přestal trhat dres a podobně. Bohužel moje ruka se vzhledem k mé výšce dostala na úroveň jeho hlavy. Loket se po ní jen svezl. Možná to z různých úhlů vypadalo všelijak,“ popisoval zlínský gólman.

Zlín - Ostrava: Řádění fans Baníku přerušilo utkání
Video se připravuje ...

Ať to bylo jakkoliv, následná reakce části ostravského kotle byla naprosto neadekvátní a nechutná. Ničení sedaček, vrhání jimi po členech ochranky, bitky, lomcování plotem…To už ve Zlíně z předchozích návštěv Baníku dobře znají. Dnes si to po šesti letech „užili“ znova a budou sčítat škody.

„Tohle mě nemůže rozhodit, v Polsku jsem zažil ještě strašidelnější věci,“ uvedl suše domácí trenér Bohumil Páník. Chování řádících individuí však pochopitelně odsoudil. „Nevím, kdo to byl, možná kluci z Polska. Tohle na hřiště nepatří. Ochranné složky to zvládly perfektně, patří jim pochvala,“ sdělil Páník, podle něhož pomohlo přerušení hry jeho mužstvu.

Zlín - Ostrava: Brankář Holý sejmul pěstí Baníkovce a spustil divočinu
Video se připravuje ...

Zlínský brankář Tomáš Holý nejdříve sejmul soupeře, pak poškládlil kotel Baníku. A ve Zlíně se 20 minut nehrálo...
Zlínský brankář Tomáš Holý nejdříve sejmul soupeře, pak poškládlil kotel Baníku. A ve Zlíně se 20 minut nehrálo...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud