17. srpna 2015 • 04:35

Díky za problémy? Hráči Baníku šli za fanoušky i přes ZÁKAZ

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli jejich běsnění málem nedohráli ligový zápas ve Zlíně, kterému po návštěvě fanoušků Baníku zůstaly na stadionu škody bratru za 100 tisíc. Přesto skupinka ostravských hráčů po prohře 0:2 vyrazila na děkovačku ke zdemolovanému sektoru pro hostující fanoušky. I přes zákaz od vedení klubu.



Stačil divoce vyhlížející kontakt zlínského brankáře Tomáše Holého s Markem Šichorem, pak jeden nebojácný pohled do rozezleného kotle a už to jelo: část rowdies Baníku v 69. minutě začala trhat sedačky či se s krvavýma očima dobývat přes plot na Holého (jinak kmenového hráče Sparty), na kterého zároveň pršely klacky, plechovky a spousta dalších předmětů.

Zlín - Ostrava: Brankář Holý škádlil kotel Baníku, ten rozjel peklo
Video se připravuje ...

Kvůli řádění Baníkovců se dvacet minut nehrálo a sudí Pavel Julínek musel reálně uvažovat o ukončení zápasu. I přesto se skupinka hráčů v čele s kapitánem Michalem Frydrychem po zápase vydala fanouškům poděkovat. Navíc navzdory jasnému pokynu od vedení klubu, že to nemají udělat.

 „Ano, věděl jsem to, ale po zápase mám jiné myšlenky. Šli tam, protože je to zvyk,“ vysvětloval kouč Korytář na tiskové konferenci. „Upřesnil bych to,“ reagoval v tu chvíli tiskový mluvčí Tomáš Svoboda. „Hráči tam šli spíš situaci uklidnit,“ tvrdil.

Zlín - Ostrava: Řádění fans Baníku přerušilo utkání
Video se připravuje ...

Ještě dlouhé minuty po boji se však desítky příznivců Baníku proháněly po trávníku, než je bezpečnostní složky zpacifikovaly a vyvedly ze stadionu, problémy pak zdivočelí rowdies dělali i v okolí. „Celkovou škodu odhaduji na nějakých sto tisíc,“ informoval Milan Plesar, zlínský obchodní a marketingový manažer.

Podle brankáře Baníku Jiřího Pavlenky se nedalo tušit, že fanoušci nadělají opět tolik problémů. „Jsme rádi, že nás přijeli podpořit. Nemůžu říct, že tohle dělají všichni. Osmdesát procent z nich stálo a nic nedělalo. To, co udělal ten zbytek, bohužel neovlivníme,“ prohlásil.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Ostrava 2:0, fanoušci Baníku přerušili zápas
Video se připravuje ...

Zlín - Ostrava: Brankář Holý sejmul pěstí Baníkovce a spustil divočinu
Video se připravuje ...

Rozvášněného fanouška Baníku za chvíli zpacifikovaly policejní složky
Rozvášněného fanouška Baníku za chvíli zpacifikovaly policejní složky

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud