18. srpna 2015 • 20:00

Luhový: Koubek? Byl rozklepaný. Plzeň nemohla riskovat, že nakazí tým

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedá se říct, že by ta zpráva v neděli odpoledne vyloženě šokovala. Trenér Miroslav Koubek byl na lavičce Viktorie Plzeň pod neustálým tlakem, otázky na možný konec dostával skoro po každé ztrátě. Jeho odvolání nepřekvapilo ani internacionála Milana Luhového. „Dělal na mě dojem, že jede po hlavní a všichni se musí mít na pozoru, protože jede Miroslav Koubek,“ tvrdí kontroverzní glosátor.



Za odvolání si podle Luhového může Koubek sám. „Zlobit se může pouze na sebe. Dopustil se velké profesionální chyby. Silně urazil fotbalovou kartu,“ píše bývalý fotbalový reprezentant na svých stránkách.

Za zásadní považuje chování zkušeného trenéra po prohře na hřišti Dukly. „Ignoroval prohru a laxní přístup svých hráčů v daném zápase v po zápasovém komentáři. Byl vysmátý, bez koncentrace, stresu, tlaku,“ všímá si Luhový.

Hráči Maccabi Tel Aviv mu v odvetě uštědřili životní lekci, že trenér nesmí podlehnout emocím ve svém myšlení a rozhodování. Pro Koubka to byla první a vzhledem k jeho věku i poslední životní lekce,“ nebere si servítky.

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Plzeň 2:2, Viktoria přišla o výhru v 90. minutě
Video se připravuje ...

„Vrcholem jeho profesionální nevyzrálosti a devalvace jeho trenérských kvalit byl poslední zápas na lavici Viktorie Plzeň proti Teplicím. Nejsem schopen ohodnotit, jak přistupují hráči Plzně k tréninkům a jaká hráčská kvalita byla pro Koubka prioritní pro základní sestavu. Nicméně, mám pocit, že Koubek nevyužil plzeňského hráčského potenciálu, který je na české poměry na vysoké úrovni,“ pokračuje Luhový.

Na závěr se známý komentátor opět soustředí na Koubkovo vystoupení po utkání. „Po zápase v Teplicích se objevil ten samý Koubek, ale s třesoucí se spodní čelistí, která odhalila jeho slabý charakter. To byl jeho konec, protože nelze riskovat, že touto rozklepaností nakazí celý tým.“

Luhový se ještě krátce vyjádřil i k novému plzeňskému realizačnímu týmu. Trenér se stal Karel Krejčí, jeho asistentem bude Pavel Horváth. „Nostalgická rozhodnutí nemám rád a považuji je za špatná. Jmenování Koubkových nástupců je bohužel jedno z nich,“ tvrdí.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Plzeň 1:0. Berger sestřelil mistra
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud