22. srpna 2015 • 19:08

CELÝ SESTŘIH: Slovácko vyhrálo v Jihlavě, i když Došek nedal penaltu

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovácka vyhráli v sobotním utkání 5. kola Synot ligy na hřišti Vysočiny Jihlava 2:1 a v tabulce se dotáhli na vedoucí Spartu. Hosté vedli v poločase o dva góly, Vysočina snížila, ale na bod nedosáhla. Slovácko navíc neproměnilo penaltu.



Fotbalisté Slovácka zvítězili v 5. ligovém kole v Jihlavě 2:1. Tým z Uherského Hradiště bodoval potřetí za sebou a v neúplné tabulce se dotáhl na vedoucí Spartu, která má k dobru nedělní zápas s Duklou. Slovácko vedlo na Vysočině trefami Jiřího Valenty a Filipa Hlúpika po půli 2:0 a domácí už jen snížili ve 49. minutě, kdy si dal vlastní gól hostující brankář Milan Heča. Kanonýr Slovácka Libor Došek pak neproměnil penaltu, ale Jihlava už srovnat nedokázala a prohrála třetí z posledních čtyř kol.

Slovácko vyhrálo oba vzájemné duely minulé sezony a také dnes začalo lépe. Mělo územní převahu, ale první vážnější střela šla na hostující bránu, když zpoza vápna těsně minul v šesté minutě Fulnek.

Po dvaceti minutách po závaru při rohovém kopu mohl vsítit úvodní gól domácí Batioja, ale Heča jeho hlavičku přizvedl nad horní tyč. Poté vystřelil hostující Havlík a míč se otřel o břevno.

Jihlavští, kteří v předchozích čtyřech zápasech vstřelili jedinou branku, se dál trápili v koncovce. V největší šanci selhal Dvořák, který dostal na hrotu přednost před Mešanovičem. Mišůn mu poslal na malé vápno přesný centr, ale domácí útočník místo pohodlného zakončení do odkryté branky naprosto selhal a míč špatně trefil.

Trest pro Vysočinu přišel vzápětí. Ve 33. minutě se do odraženého balonu opřel za šestnáctkou Valenta a ukázkovým volejem zamířil přesně do horního rohu branky.
V 39. minutě domácí včasným vyběhnutím zachránil po zmatcích ve vápně před Divišem Hanuš, ale proti Hlúpikovi v poslední minutě první půle už byl krátký a hosté zvýšili vedení.

Domácí kouč Klusáček poslal na trávník Mešanoviče a Jihlava rychle snížila. Kukol ve 49. minutě vypálil do tyče a míč se následně od Hečových zad odrazil do sítě.
Po hodině hry odpískal sudí Paták k velké nevoli domácích penaltu za zákrok brankáře Hanuše, který chytil míč, ale při výskoku udeřil nohou protihráče. Kanonýr Došek z pokutového kopu mířil do míst, kam skočil jihlavský gólman a svou pátou trefu této ligové sezony nepřidal. Slovácko to však už nemuselo tolik mrzet, závěrečný tlak Vysočiny totiž přežilo.

RYCHLÝ SESTŘIH: Jihlava - Slovácko 1:2
Video se připravuje ...

5. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - 1. FC Slovácko 1:2 (0:2)
Branky: 49. vlastní Heča - 33. Valenta, 45. Hlúpik. Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Šulek, Hanuš - T. Rada, Diviš. Diváci: 2874.

Sestavy:
Jihlava: Hanuš - Kukol, Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - Marek, Šulek (82. Vaculík) - Batioja, Jungr (46. Mešanovič), Fulnek (73. Nerad) - Dvořák. Trenér: Klusáček.
Slovácko: Heča - Chvátal, T. Rada, Košút, Reinberk - Daníček, Valenta - Diviš, Havlík (90. Břečka), Hlúpik (89. Hofmann) - Došek (85. Kovář). Trenér: Habanec.

Jihlava - Slovácko: Šance Filipa Hlúpika
Video se připravuje ...

Jihlava - Slovácko: Břevno Marka Havlíka
Video se připravuje ...

Jihlava - Slovácko: Gól Jiřího Valenty na 0:1
Video se připravuje ...

Jihlava - Slovácko: Gól Filipa Hlúpika na 0:2
Video se připravuje ...

Jihlava - Slovácko: Gól Vladimíra Kukola na 1:2
Video se připravuje ...

Jihlava - Slovácko: Faul brankáře Hanuše a neproměněná Doškova penalta
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud