Jakub Dvořák
23. srpna 2015 • 22:08

Lafata proti Dukle „pálil“ zadkem. Tak jsem gól ještě nedal, smál se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle se mu ještě nepovedlo. Sparťanský kapitán David Lafata umí střílet různé branky. Z přímých kopů, střelami z dálky či akrobaticky. Když však v pátém kole proti Dukle (2:0) skóroval, trefil se velmi netradičně. Míč poslal do sítě zadkem. „Ale platí,“ smál se po utkání.



Všichni ho mají zaškatulkovaného jako klasického útočníka do vápna. Mnohokrát však David Lafata tenhle mýtus vyvrátil a trefil se i jiným způsobem než do prázdné branky.

V neděli to však byl další z jeho mnoha gólů, ke kterým přišel velmi snadno. V 55. minutě poslal Marek Matějovský přihrávku za obranu Dukly, kam si naběhl Ladislav Krejčí. Brankář Filip Rada proti domácímu záložníkovi vyběhl a snažil se mu zmenšit střelecký úhel.

Sparta - Dukla: Gól Davida Lafaty na 2:0. Dostal míč do sítě zadkem
Video se připravuje ...

Krejčí si však všiml lépe postaveného spoluhráče. Místo aby pálil, předložil Lafatovi doslova gól na zlatém podnosu. Reprezentační útočník ivšem míč předběhl a chybělo málo k tomu, aby se mu zamotal pod nohama. Do sítě ho nakonec dostal až odraz od jeho pozadí.

„Bylo to fakt asi zadkem,“ smál se po utkání Lafata. „Takhle jsem gól asi ještě nedal,“ dodal autor branky. Sparta zvýšila své vedení v zápase na 2:0 a pro Duklu to byl už moc tvrdý oříšek na to, aby s výsledkem ještě něco udělal.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Dukla 2:0. Trefil se Krejčí a Lafata
Video se připravuje ...

„Celou dobu jsem mu to chtěl dát. Jenže jsem mu to nedal zrovna ideálně a jsem rád, že to tam nějak nakonec dotlačil. Že to bylo zadkem je jedno, hlavně že to tam spadlo,“ usmíval se po utkání také autor asistence Ladislav Krejčí. „Kurióznější gól jsem asi ještě neviděl,“ přiznal.

Pro Lafatu to byl každopádně v této ligové sezoně gól číslo pět. V tabulce střelců se tak dotáhl na dvojici Martin Fillo a Tomáš Berger. Se šesti trefami je v čele slávistický kanonýr Milan Škoda.

Sparta - Dukla: Gól Ladislava Krejčího na 1:0
Video se připravuje ...

Martin Frýdek má obdivuhodný výskok
Martin Frýdek má obdivuhodný výskok

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud