Jakub Dvořák
24. srpna 2015 • 17:00

Berbrův vliv? Stvořil chobotnici, měl by hned odejít, soudí experti

Autor: Jakub Dvořák, sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodčí neřídí Dagmar Damková, ale Roman Berbr. Rozhovor bývalého sudího Libora Kovaříka pro deník Sport, ve kterém odkryl vliv místopředsedy FAČR na ligové sudí, vyvolal značný ohlas. iSport.cz oslovil několik fotbalových osobností, aby se k celé kauze vyjádřili.



Bývalý šéf disciplinární komise Jiří Golda se s výroky Libora Kovaříka ztotožňuje. „Nepřekvapuje mě to. Jen to potvrzuje to, co jsem na svazu viděl, když jsem tam působil,“ řekl Golda.

Podobné pocity měl při čtení rozhovoru Ladislav Vízek. "Muselo to lidem vyrazit dech. Mně ovšem ne, protože já věděl, že to takhle funguje. Je to obrovská ostuda!  Nejen Romana Berbra, ale všech nás kolem. Lidi už proti tomu bojovat omrzelo, občas někdo něco statečně řekl, jako nedávno Milan Baroš, ale já osobně už to taky vzdal," podotýká fotbalový glosátor.

Fotbalový expert České televize Martin Hyský zase říká, že vystoupením Libora Kovaříka na veřejnosti se vše razantně mění. „Je dobře, že to vyplulo na povrch. Konečně něco takového řekl člověk, který ty věci zažil osobně. Dosud to byly pouhé domněnky,“ uvedl bývalý fotbalista Slavie či Dynama Moskva.

CELÝ ROZHOVOR S ROZHODČÍM LIBOREM KOVAŘÍKEM ČTĚTE ZDE>>>

KOMENTÁŘ ŠÉFREDAKTORA DENÍKU SPORT LUKÁŠE TOMKA ČTĚTE ZDE>>>

Bývalý reprezentant Karel Poborský zase volá po tom, aby sudího Kovaříka podpořili jeho bývalí kolegové. „Vystoupit by měli další rozhodčí. Ať ty výroky potvrdí, nebo je dementují,“ komentuje celou situaci bývalý člen výkonného výboru.

Měl by nyní Berbr odstoupit? Řada je nyní na dalších členech vedení fotbalové asociace, aby na kontroverzního funkcionáře vytvořili tlak. „Odstoupit by měl někdo, kdo udělá nějaký průšvih. Svaz je velká firma, kde má každý nějaké pravomoci a podle toho by se měl chovat. Pani Damková by měla dělat svoji práci a starat se o to, co má. Měla by na to mít čas a necestovat po světě. Pan Berbr by se do toho neměl motat a pan Pelta by si měl udělat pořádek,“ tvrdí Golda.

„Pan Berbr si tu se svojí minulostí a věcmi, které má okolo sebe, stvořil  obrovskou chobotnici. Je to celé špatně. Měl by reagovat výkonný výbor, Miroslav Pelta i samotný Berbr,“ říká Hyský.

Vízek v Berbrovo odstoupení ani přes nová odhalení nevěří, přestože by si ho přál. "Samozřejmě by měl Berbr okamžitě z fotbalu odejít. Ale bojím se, že to se nestane. Lidé jako on jsou naprosto bezpáteřní, mají hroší kůži a takovým se odstupovat nechce. Je úžasně ješitnej, má pocit moci, na kterou si zvykl. Založil ji na udávání, strachu, zesměšňování, je to naprosto zkaženej člověk, který by neměl v českém fotbale vůbec působit."

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud