28. srpna 2015 • 11:14

Jablonec pouští oporu. Novák odchází k dánskému mistrovi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant Filip Novák přestoupil z Jablonce do Midtjyllandu. Pětadvacetiletý levý obránce podepsal s úřadujícím mistrem a současným lídrem dánské ligy smlouvu na čtyři roky. Severočeský klub o tom informoval v tiskové zprávě.



"Díky Jablonci jsem nakoukl do velkého fotbalu a za to mu patří velký dík. Teď je ale přede mnou nová etapa životní i fotbalová a budu se snažit prosadit i v zahraničí," uvedl Novák.

Jablonec opouští den poté, co nepostoupil přes Ajax Amsterodam do základní skupiny Evropské ligy. Přesto si hlavní fázi soutěže může zahrát, protože Midtjylland se kvalifikoval díky tomu, že nečekaně vyřadil anglický Southampton.

"V jablonecké kabině panuje teď neuvěřitelná parta, Jablonec jako město jsem si také oblíbil, takže se budu vždycky rád vracet. Na Jablonec nikdy nezapomenu," dodal Novák, který byl dnes zároveň dodatečně povolán do reprezentace k zápasům kvalifikace mistrovství Evropy s Kazachstánem a v Lotyšsku.

Do Jablonce přišel v roce 2011 ze Zlína a vypracoval se v jednu z hlavních opor týmu. V minulé sezoně byl jako obránce s jedenácti góly dokonce nejlepším ligovým střelcem severočeského celku. V nejvyšší soutěži odehrál Novák 109 utkání s bilancí čtrnácti branek a za dospělou reprezentaci si zatím připsal jeden start.

"Filip byl jedním z nejdéle sloužících hráčů našeho celku a naprosto chápeme, že chtěl udělat další krok ve své kariéře," řekl generální ředitel klubu Petr Doležal. "Filipův přestup nám samozřejmě pomůže po finanční stránce. Obzvlášť po smolném vyřazení z Evropské ligy," připustil.

"Filip v našem mužstvu patřil mezi opory nejen na hřišti, ale také v kabině byl jedním z hlavních tahounů celého týmu. Pro Jablonec toho odvedl hodně a ne nadarmo se vypracoval až do národního týmu. Je to pro nás velká ztráta, ale ve fotbale už to tak občas chodí, že hráči přicházejí a odcházejí," dodal jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý .

Brno - Jablonec: Gól Filipa Nováka na 0:1
Video se připravuje ...

Slavia - Jablonec: Gól Filipa Nováka na 1:0 pro hosty
Video se připravuje ...

Jablonec - Hradec Králové: Gól Filipa Nováka na 3:0
Video se připravuje ...



Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud