29. srpna 2015 • 15:10

Co chystají zdivočelí ultras Baníku? Násilí ne, protesty ano

Autor: riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kam až hodlají ostravští fanoušci ve své frustraci ze stávající situace, v níž se klub nachází, dojít? Byl čtvrteční rýmařovský exces, který vyvrcholil fyzickým atakem směrem k hráčům, završením možného, nebo se může Baník nadít dalších malérů? A jak ostravští fans hodnotí, co v Rýmařově způsobili?



Stačí si projít dostupná diskuzní fóra ostravský fanoušků. Většina z nich útok odsuzuje. „Můžete to okecávat jak chcete, ale na hřišti jste neměli co dělat!“ píše na fóru webu Chachari.cz fanoušek s nickem Karlos 68.

„Chlapci mlátit vlastní hráče to už je fakt za hranou ... Zrovna ještě dva, co makají, když jsou na hřišti, speciálně Narh tam nechá vždycky všechno,“ reaguje na čtvrteční události fanoušek Zeke. Ale třeba MatusFCB má za to, že hněv fanoušků může hráčům pomoci. „…Co vím, tak Narh nechtěl sundat dres, tak to skončilo, jak to skončilo. (…) Třeba si hráči sáhnou do svědomí, když zjistili, že trpělivosti ze strany fanoušků se už moc nedočkají,“ poznamenal.

Uznají ostravští ultras, že fyzický útok na Marka Šichora a Francise Narha, byl za hranou? Přichystají omluvu? Nebo naopak ještě přiloží pod kotel plný zloby? „To teď nikdo nedokáže říct,“ řekl Sportu jeden z členů ultras Baníku. Nechtěl říct jméno, ale to je zvláště v současné době mezi ostravskými fans běžné. „Někteří říkají, že bylo dobře, že se to stalo, jiní to odsuzují. Na příští týden se chystá nějaké sezení ultras a zástupců sdružení Baník Baníku, tam se asi dohodne, co se bude dít dál,“ řekl fanoušek.

Po prohře s Rýmařovem fanoušci z hráčů Baníku strhali dresy, co mají v plánu dál?
Po prohře s Rýmařovem fanoušci z hráčů Baníku strhali dresy, co mají v plánu dál?

Bojkot domácích zápasů, který ostravští vlajkonoši na znamení boje proti vedení klubu dodržují, nepřestane. Protestních akcí naopak přibude. To se zdá být zjevné. „Asi se budou vyrábět trička s motivy protestu, transparenty a já nevím, co ještě. Asi to ale nebude všechno, tohle by samo o sobě k ničemu nevedlo. Myslím si, že se dají čekat akce s větším dosahem. Ale žádné násilnosti, nic takového se neplánuje, to se podle mého nemělo stát ani v tom Rýmařově,“ poznamenal fanoušek, patřící mezi letité příznivce Baníku.

Kdy protest ostravských vlajkonošů skončí? Je zjevné, že dokud bude vlastníkem Baníku Petr Šafarčík, nedojde k tomu.

Po excesu v Rýmařově policie zadržela šestatřicetiletého muže, kterého podezírá z násilí proti úřední osobě a z výtržnictví, za což mu hrozí trest odnětí svobody na čtyři roky. Škoda za řádění ostravských fanoušků byla vyčíslena na 30 000 korun.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud