3. září 2015 • 20:24

Další facka pro Baník: Bude platit za řádění fanoušků ve Zlíně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baník Ostrava dostal od disciplinární komise Fotbalové asociace ČR pokutu 150 tisíc korun za chování fanoušků v duelu 4. ligového kola ve Zlíně. Ten musel být na 20 minut přerušen. Potrestán byl i Zlín, který za nedostatečnou pořadatelskou službu musí zaplatit 100 tisíc korun.



Zápas hraný 15. srpna přinesl výtržnosti ostravských chuligánů, kteří začali v druhém poločase lomcovat s plotem a kolem 70. minuty jejich řádění vyvrcholilo. Na trávník přilétlo několik sedaček a dýmovnice a pořádek musela zjednat policie, která zahnala hostující fanoušky pryč z předních řad jejich sektoru. Zlín nakonec vyhrál 2:0.

Baníku i Zlínu však hrozí, že budou muset brzy platit znovu, jelikož komise začala řešit i řádění jejich fandů v pohárových zápasech v Rýmařově a Velkých Karlovicích.

Chuligáni Baníku vtrhli na hřiště Rýmařova a napadli vlastní hráče. Zástupce Baníku i Rýmařova si komise předvolala na příští zasedání. Stejně je tomu u Zlína, jehož fanoušci se také dostali na hrací plochu a vhazovali na ni předměty.
Pokutu 20 tisíc korun pak dostala Sigma Olomouc za události v utkání se Zbrojovkou Brno.

Komise prominula zbytek trestu obránci Ostravy Filipu Kašovi. Ten byl v duelu se Zlínem vyloučen a potrestán zákazem startu ve třech zápasech. Dva si odseděl a poslední se mu odkládá na zkušební dobu tří měsíců.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Ostrava 2:0, fanoušci Baníku přerušili zápas
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud