11. září 2015 • 15:00

Limberský poprvé o nehodě: Mrzí mě, že jsem zklamal tolik lidí

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sype si popel na hlavu. Nic jiného mu ani nezbývá, pokud chce získat zpět ztracenou důvěru. David Limberský přijal všechny tresty za řízení v opilosti, kdy naboural své luxusní bentley a dokonce měl vyhrožovat policistům. V Plzni přišel o funkci kapitána, dostal pokutu blížící se k milionu korun. "Udělal jsem strašnou hloupost, pro mé chování neexistuje omluva," vzkázal prostřednictvím klubového webu.



V kanceláři si vyslechl asi hodně ostrá a nekompromisní slova. Generální manažer Adolf Šádek zpucoval svou největší oporu, která v noci na čtvrtek nabourala svůj vůz v opilosti. V případě dalšího prohřešku už s Davidem Limberským český mistr nehodlá mít žádné slitování.

Sám hráč ví, že provedl obrovskou blbost, když řídil pod vlivem alkoholu a přitom naboural. „Udělal jsem strašnou hloupost a dobře si uvědomuji, že pro moje chování neexistuje omluva. Přesto bych se omluvit chtěl – a to jak trenérům a spoluhráčům, vedení a partnerům klubu, fanouškům Viktorky i všem těm, kteří mi například v dresu národního týmu drží palce," uvedl Limberský.

Klub se svou největší oporou neměl žádné slitování. Limberský dostal vysokou pokutu, podle informací Sportu jde o částku těsně pod hranicí milionu korun. K tomu přišel o kapitánskou pásku, kterou v minulé sezoně převzal po Pavlovi Horváthovi.

"Udělené tresty jsem přijal, plně spolupracovat budu také směrem k došetření celé záležitosti. Mrzí mě, že jsem tolik lidí zklamal a je mi jasné, že jejich důvěru budu zpět získávat velmi dlouho," dodal obránce Plzně a reprezentace v klubovém prohlášení.

Nabourané luxusní vozidlo Bentley, které v opilosti řídil plzeňský obránce David Limberský
Nabourané luxusní vozidlo Bentley, které v opilosti řídil plzeňský obránce David Limberský

Limberský nezvládl řízení v noci na čtvrtek v centru Prahy, když na jedné z křižovatek narazil do zídky s plotem. K jeho smůle přímo před zraky motorizované policejní hlídky, před níž se následně snažil utéct. Dojít mělo i na výhružky.

„Řidič vzal nohy na ramena, policisté ale muže po pár metrech doběhli a zadrželi. Za to si muži zákona od řidiče vyslechli smršť výhružek, že si to lidově řečeno odskáčou, a že je nyní čekají velké problémy,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková. „Vzápětí policisté také zjistili důvod jeho útěku i podrážděného chování. Provedenou zkouškou u řidiče totiž naměřili více než jeden a půl promile alkoholu v dechu.“

"Za Davidem jelo policejní auto. Byl vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce, což dobrovolně udělal. Podrobil se i dalším odběrům a čeká se na výsledky. Dechová zkouška je pouze orientační, uvidí se podle krve. Pak bude jasné, zda vůbec jde o trestný čin, nebo to bude na přestupkové řízení. Rozhoduje hranice jednoho promile," řekl Blesku hráčův právník Bronislav Šerák.

Limberský už v pátek dopoledne trénoval s týmem a chystá se na nedělní duel v Příbrami. Zda do něj nastoupí, rozhodnou trenéři. "V tuto chvíli napnu všechny síly k tomu, abych co nejdříve mohl odvádět adekvátní výkony na hřišti," slíbil Limberský.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud