12. září 2015 • 21:39

Emoce v derby: Zavadil řval při penaltě na Železníka, ten mu to vrátil

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslal ostrý centr do pokutového území, míč se ale zarazil o prvního bránícího hráče Zbrojovky Brno. Centrující Vukadin Vukadinovič ze Zlína měl hned jasno: „Penalta!“ A začal očima hledat rozhodčího, který po několika vteřinách váhání pokutový kop za ruku Boštjana Freliha nařídil. Tak se Zlín dostal v nastaveném čase derby proti Zbrojovce k vítěznému gólu na 2:1. Po zápase se oba aktéři klíčové situace mezi šatnami potkali a Vukadinovič soupeře chlácholil.



„Dokážu se vcítit do toho, jak mu je. Samotnému se mi něco hodně podobného stalo vloni v derby proti Spartě, kdy jsem si nechtěně ruku nastřelil. Tam Lafata penaltu nedal, přesto to bylo velmi nepříjemné. Tohle ho (Freliha) musí hodně bolet. Penalta v takovém čase…“ kýval hlavou Vukadinovič.

Brněnského beka chlácholil už na hřišti, těsně před pokutovým kopem, Frelih to ale nevnímal. Hlavou mu běželo hodně myšlenek. Prsty měl v prvním gólu Zlína, kdy chyboval, pak zavinil penaltu. Den blbec, řekne se hovorově.

„Celkově to byl z mé strany špatný zápas, špatný den,“ špitl. K penaltě se ale hlásit nechtěl. „Já ani nevím o tom, že bych míč zasáhnul rukou. Netrefil mě. Teda nevím. Ale ne, netrefil,“ mumlal slovinský mladík lámanou angličtinou.

Ve stresu si nechtěl připouštět to, co bylo dobře patrné, že rukou míč do zámezí skutečně srazil.

„Měli jsme to před naší lavičkou. Penalta byla jasná,“ měl pravdu domácí kouč Bohumil Páník.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Brno 2:1. Nováček pokračuje v euforii
Video se připravuje ...

Zavadil pokřikoval na exekutora Železníka

„Těžká chvilka. Takovou jsem asi ještě nezažil,“ přiznal exekutor Lukáš Železník. „Chtěl jsem odčinit, co jsem v zápase nedal, Zavadil (kapitán Brna) pokřikoval, že to nedám, tak jsem mu to po gólu vrátil a odpověděl jsem mu. Bylo to vyhecované,“ dodal Železník.

Nebyly to jediné emoce, které v derby vzplanuly, konfliktních situací bylo dost.

Hrálo se od podlahy, rozhodčí měl dost práce, aby zápas ukočíroval. Třeba při ostrých zákrocích brněnského útočníka Jakuba Řezníčka, který se herní krizi ze všech sil snažil zlomit bojovností. Viděl žlutou kartu, a vzhledem k tomu, jak kolem něho sršely jiskry, ho trenér Václav Kotal před koncem raději vystřídal. Řezníček pak za nadávek domácího publika opustil hřiště s potleskem rukama nad hlavou směrem k hlavní tribuně.

Kotal penaltový zákrok hodnotit nechtěl, mrzelo ho ale, že k situaci vůbec došlo. „Nechcete hráče kritizovat, jsou mladí, ale s větší chytrostí mohli míč podržet v útoku, kde měli brejk. Místo toho jde útok na naši stranu. Taková porážka je krutá,“ mínil trenér Zbrojovky.

Frelihovi bylo nicméně jasné, že kritiku si vyslechne. Od trenéra nebo od spoluhráčů. „Počkám si, co mi řeknou v týdnu,“ bylo mu jasné.

Vukadinovič věří, že se s případnou kritikou smolař zápasu vyrovná dobře. „Neměl povedení zápas, ale já ho znám, je to Slovinec. On je mladý a výborný kluk. Bude to rychle za ním,“ řekl.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud