16. září 2015 • 15:44

Baníku znovu hrozí zákaz přestupů. Musí zaplatit Lukešovi a Karviné

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovému Baníku Ostrava hrozí další pozastavení přestupů. Klub v minulých dnech prohrál arbitrážní řízení s bývalým kapitánem Martinem Lukešem a druholigovou Karvinou a pokud do dvou týdnů nesrovná dluhy v celkové výši kolem milionu korun, čeká ho další zákaz přestupů.



Ostrava musí Karviné z rozhodnutí arbitrážní komise zaplatit 800 tisíc korun za přestup srbského záložníka Vladana Miloslavjeva, který už v Ostravě nepůsobí, a dalších 200 tisíc korun Lukešovi za dlužnou mzdu a úroky z prodlení.

Na klub se tak valí další problém. Přestupy měl zablokovány až do tohoto pondělí kvůli dlouholetému složitému sporu s Viktorií Žižkov. Nové hráče mohl před utkáním s Duklou zaregistrovat až poté, co na výzvu soudu splatil jistinu čtyři miliony korun do vyřešení sporu.

"Přes napjatou situaci z hlediska současného postavení v tabulce se nenecháme tlačit do kouta. Jsme přesvědčeni, že v soudní při uspějeme, jistina nám bude vrácena a účet za záchranu Baníku tak již nebude dále narůstat," uvedl majitel Baníku Petr Šafarčík na oficiálním webu klubu.

Zatímco kauza Žižkov má kořeny v roce 2010 ještě v éře dřívějšího majitele Tomáše Petery, obě nynější pohledávky už jdou za současným vedením Baníku.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud