16. září 2015 • 17:02

V Jihlavě odvolali trenéra Klusáčka. Tým převezme manažer Bokša

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení fotbalové Jihlavy odvolalo kvůli špatným výsledkům v úvodu ligové sezony trenéra Luďka Klusáčka. Vedením mužstva byl pověřen sportovní manažer Milan Bokša. Klub o tom informoval na svých internetových stránkách. Jihlava je po šesti kolech v tabulce předposlední s jednou výhrou a jednou remízou.



"K tomuto nelehkému a nepříjemnému kroku jsme přistoupili na základě neuspokojivých výsledků a výkonů v letním přípravném období a zejména pak v úvodních šesti kolech tohoto ročníku první ligy. Panu Klusáčkovi děkujeme za práci, kterou pro náš klub odvedl," uvedl předseda klubového představenstva Jiří Pech pro internetové stránky Jihlavy.

Mužstvo povede Bokša a realizační tým ještě bude doplněn. "Novým složením realizačního týmu se intenzivně zabýváme a hodláme jej personálně doplnit. Momentálně preferujeme řešení, kdy bude složen z vlastních trenérských zdrojů. Předpokládáme, že do pátečního duelu proti Dukle dozná realizační tým definitivní podobu," prohlásil Bokša.

Osmačtyřicetiletý Klusáček vedl Vysočinu od loňského prosince, protože klub potřeboval trenéra s nejvyšší licencí. V minulé sezoně Jihlava skončila desátá, ale v letní přípravě se jí hrubě nevedlo a špatné výsledky se přenesly i do soutěžní sezony. Vysočina vyhrála z šesti kol pouze nad Jabloncem a má s třemi góly nejhorší ofenzivu soutěže. V pátek se pokusí zlomit sérii tří ligových porážek doma proti Dukle Praha.

Čtyřiašedesátiletý Bokša vedl Jihlavu už v druhé lize od června 2006. V nejvyšší soutěži naposledy trénoval v roce 2004 Mladou Boleslav. Předtím v rámci samostatné ligy vedl také Slovácko, České Budějovice, Ostravu, Olomouc, Drnovice a Cheb. V nejvyšší soutěži odkoučoval 140 utkání. Letos v letní přestávce se v Jihlavě posunul z pozice jednoho z Klusáčkových asistentů do role sportovního manažera.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud