19. září 2015 • 23:03

Lüftner načal řežbu. Čárka do statistik, nic víc, mrzelo ho

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruce mu vystřelili do vzduchu. Byl nadšený. Teplický obránce Michael Lüftner už po deseti minutách otevřel skóre v Mladé Boleslavi. V tu chvíli ale ještě netušil, že spustí nevídanou přestřelku. Severočeši vstřelili tři góly, Středočeši čtyři. Všechny body brali domácí.



"Gólů bylo hodně, ale poražení jsme my, takže můj gól vlastně nic neznamená. Kdybychom vyhráli 1:0, tak z toho mám samozřejmě radost. Ale takhle je to maximálně čárka do statistik, nic víc," hlesl po utkání stoper Teplic Michael Lüftner.

Jak si vysvětlujete, že po vaší brance nastal takový zlom?
"Ten gól nám vůbec nepomohl, spíš naopak. Všechny branky jsme si dali sami. Hlavně poslední dvě, ty jsme Mladé Boleslavi doslova nabídli. Penalta byla po ruce asi jasná, při druhém gólu jsme nepokryli hráče ve vápně. Troufám si říct, že jsme po většinu utkání kontrolovali hru. Když ale soupeři nabídneme čtyři gólovky a on je promění, nemůžeme vyhrát."

Mladá Boleslav - Teplice: Gól Michaela Lüftnera na 0:1
Video se připravuje ...

Proč si myslíte, že váš gól Teplicím nepomohl?
"Protože nastartoval soupeře a začal hrát aktivněji. Ale také mu samozřejmě pomohl pokutový kop. Kdyby ho neměl, bůhví, jak by zápas dopadl. Takový je fotbal. Ale penalta byla, uznáváme ji, rozhodčí ji odpískal správně." 

Čím zdůvodnit díry, které vznikaly v teplické defenzivě?
"Snažíme se presovat hodně nahoře a když ztratíme balon, tak tam vznikají díry. Toho se musíme vyvarovat a zapracovat na tom ještě víc. Až to zvládneme, budeme vyhrávat." 

V závěru utkání jste se ale zvedli a přišly góly...
"Když jsme prohrávali o dva góly, tak jsme už neměli co ztratit. Navíc jsme mohli přidat ještě víc branek. Třeba při Vondráškově hlavičce už jsem pomalu zvedal ruce. Bohužel, nevyšlo to. Kdyby nám přitom někdo před utkáním řekl, že tady vstřelíme tři góly, pomysleli bychom si, že určitě vyhrajeme. Místo toho jsme dostali čtyřku..."

CELÝ SESTŘIH: Ml. Boleslav - Teplice 4:3. Přestřelku zvládli lépe domácí
Video se připravuje ...

Brankář Boleslavi Jan Šeda své mužstvo několikrát podržel.
Brankář Boleslavi Jan Šeda své mužstvo několikrát podržel.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud