21. září 2015 • 20:00

Výstavní gól a teď DERBY! Hušbauer se vrací do starých kolejí

Autor: jp, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrátil se z italského angažmá s nálepkou „další, co se neprosadil“.  Sparťanský záložník Josef Hušbauer od nové sezony bojuje o místo v letenském klubu a zatím se mu to daří kostrbatě. Reputaci si však nejlepší hráč Synot ligy za rok 2013/14 vylepšil proti Sigmě Olomouc, když otevřel skóre parádní trefou pod víko. „Snad už to bude jenom lepší,“ řekl po výhře 4:0 pětadvacetiletý záložník.



I když do sezony vstupoval jako náhradník, v posledních zápasech se pomalu dere do základní jedenáctky letenského klubu. Proti Olomouci se navíc blýskl parádní trefou, při které dal zavzpomínat na mistrovskou sezonu ve Spartě před odchodem do Itálie.

Tehdy Hušbauerovi spadlo do branky snad všechno, na co sáhl. A navíc to byly výstavní trefy. Po skoro roční odmlce ukázal, že v noze to stále má. „Trošku mi to skákalo, tak jsem to chtěl vzít vzduchem a to se povedlo,“ popisoval svůj gól proti Olomouci. „Byla to však normální střela, a že to tam spadlo takhle, to je díl náhody,“ dodal spokojený autor.

Naposledy podobnou branku vstřelil v prosinci roku 2014, kdy odehrál poslední zápas za Spartu před odchodem do Cagliari. Tehdy na Strahově v pohárovém utkání parádním gólem rozvlnil síť příbramské branky.

Sparta - Příbram 3:1. Pohárový duel okořenily krásné trefy
Video se připravuje ...

Naváže Hušbauer s góly i na svou vrcholnou formu v ročníku 2013/14? „Odehrál jsem teď několik zápasů po sobě v základu, doufám, že to bude už jen lepší a lepší,“ vyprávěl po zápase novinářům.

Nyní už má v hlavě pouze nedělní derby, které si zahrál naposledy na podzim minulého roku, a Sparta tehdy v Edenu zvítězila 2:0. „Víme, že se Slavii docela daří, jsou vysoko v tabulce, pro samotný zápas jen dobře, bude to mít náboj. Věřím, že přijde plný stadion a my to zvládneme, bude to pro nás důležité,“ přeje si sparťanský záložník.

Jak Hušbauer řádil v Jablonci: rána jako od Nedvěda a Messiho sólo
Video se připravuje ...

TOP finty sezony: Podívejte se, jak školili Kukec, Konaté i Hušbauer
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud