23. září 2015 • 04:50

Baroš? Z Ostravy přišel zdevastovaný hráč, říká šéf Boleslavi

Autor: jam, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Mladé Boleslavi přicházel s velkou pompou. Kariéru, kterou má za sebou Milan Baroš, se nemůže pochlubit skoro žádný aktivní český fotbalista. Jenže exostravský forvard zatím sbírá účasti na trávníku jen po minutách. "Je to adekvátní možnostem jeho zdravotního stavu," tvrdí v rozhovoru pro deník Sport prezident mladoboleslavského klubu Josef Dufek.



Druhý nejlepší střelec v historii české reprezentace zatím sleduje zápasy Boleslavi v drtivých případech jen z lavičky. V sedmi ligových kolech odehrál jen 114 minut, v posledních dvou zápasech se na trávníku neukázal vůbec.

Přitom do Boleslavi přicházel z Ostravy jako největší letní posila klubu. "Až celková anabáze ukáže, jestli je to (přestup) úspěšné, nebo neúspěšné. Úspěšné je to určitě v tom, že jsme ho získali zdarma. Neúspěšné je to v tom, že zatím odehrál jen pár desítek minut," říká pro Sport prezident klubu Josef Dufek.

V čem vězí Barošův největší problém? Evidentně zdravotní stav. "Z Baníku Ostrava k nám přišel fyzicky totálně zdevastovaný hráč. Možná to bylo tím, že měl pro Baník tak velké srdce, že opakovaně nastupoval pod injekcemi. Chtěl Baníku pomoct k záchraně," vysvětluje Dufek.

Ostrava - Mladá Boleslav: Fanoušci Baníku vítají Milana Baroše
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Sparta: Pád Milana Baroše ve vápně
Video se připravuje ...

V Boleslavi dostane větší prostor až v momentě, kdy bude stoprocentně v pořádku a v plné kondici. "Chceme mít hráče zdravé, vyléčené. Proto pak trvá několik měsíců, než se Milan Baroš vrátí do top formy," říká Dufek.

Trenér Jarolím momentálně nemusí příliš tlačit na to, aby Baroše stavěl za každou cenu. Boleslavi to totiž dopředu náramně šlape, výtečnou formou disponují především Magera se Skalákem.

"Jsou to faktické věci dané tím, že hrajeme nadstandardně dobře dopředu. Z kraje sezony, kdy byl Milan zraněný, dostala šanci nějaká enkláva. Ve finále z toho vyplulo, že třeba Klobása, který góly nedával, teď bude muset čekat na šanci," připomíná Dufek.

"Prostě hrají ti nejlepší, a Karel Jarolím na tohle abnormálně dbá, zajímá ho připravenost hráčů na zápas, vůbec neřeší, jestli je to Baroš, Klobása nebo kdokoliv jiný. Já ani sportovní vedení klubu nevyvíjíme žádný nátlak na trenéra," dodává.

Rozhovor s Josefem Dufkem a velké téma k Milanu Barošovi čtěte ve středečním Sportu.

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud