26. září 2015 • 08:15

Jak může Slavia porazit Spartu? PĚT úkolů, které musí splnit

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pražském derby jsou outsiderem. Moc dobře to ví oni i jejich fanoušci. Fotbalisté Slavie přesto věří, že proti Spartě mohou uspět. Jak se již mnohokrát ukázalo, papírové předpoklady totiž zdaleka neznamenají vše. Bude to ovšem pro domácí „Sešívané“ hodně těžký úkol. Co musí zvládnout, aby po delší době největšího rivala zdolali? Portál iSport.cz nabízí pět důležitých úkolů, které musí domácí splnit.



Přemoci Spartu v nasazení a agresivitě

Derby je samo o sobě vždy velmi vyhecované, žádný z hráčů si nedovolí nic podcenit. Je ovšem jasné, že individuální kvalita je na straně Sparty. Slavia ji musí eliminovat vysokým nasazením, důrazem a nepříjemným bráněním. Útočnícím hráčům soupeře musí hru doslova znechutit. Ne zákeřně, ale tvrdě, někdy až na hranici žlutých karet.

Klíč je odehrát to s maximální odpovědností a koncentrovaností. Jestliže byť jeden hráč nebude hrát na sto procent, proti Spartě to nebude stačit,“ potvrzuje trenér Slavie Dušan Uhrin.

Vyvarovat se individuálním hrubkám

Je to velké klišé, „hlavně neudělat individuální chyby v obraně“. To by si samozřejmě přál každý trenér ideálně v každém zápase. Ale u defenzivy Slavie to nelze nezmínit, zvlášť proti kvalitním útočným hráčům, které Sparta má. Především Simon Deli umí zahrát jednou skvěle a podruhé nabídne soupeřům šance. Aktuálně je v dobré formě, proti Spartě ale musí podat stoprocentní výkon. Stejně jako zbytek obrany.

RENTGEN: Proč dávají mraky gólů? Největší zbraně Škody a Lafaty
Video se připravuje ...

Kanonýr Škoda musí mít den

Není potřeba si nic nalhávat, ofenziva Slavie je závislá na Milanu Škodovi. Ten ji zatím drží, na začátku ročníku má parádní formu. Kanonýr už několikrát dokázal, že pokud má den, dokáže si gól vypracovat v podstatě sám. Tak jako při jarním derby na Letné. Navíc je zatraceně nebezpečný při standardních situacích. Případné šance ale musí proměnit, nemusí jich být mnoho.

„Víme o jeho přednostech, svoji formu potvrdil i v reprezentaci. Je pro Slavii strašně důležitý. Určitě se na něj připravíme,“ slíbuje trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Využít slabin Sparty a udeřit z brejku

Sparta sice vede ligovou tabulku a postoupila do Evropské ligy, odhalit její slabinu ovšem není vůbec těžké. Skrývá se v obraně. V mnoha zápasech mužstvo Zdeňka Ščasného soupeře doslova přestřílelo, ale i tak mělo problémy s jeho brejky. Právě tudy vede cesta pro Slavii. Pražané sice nejsou typickým týmem, ale rychlý přechod z obrany do útoku může být smrtící zbraní.

Ovládnout standardní situace

Slávisté to jistě ještě mají před očima. Na jaře tahali dlouho na Spartě za delší konec, nakonec ale odcházeli s prázdnou. Jakub Brabec totiž rozhodl po rohovém kopu. Právě to je činnost, ve které se ve vyrovnaných zápasech často rozhoduje. Slavia i Sparta mají hráče, kteří umí hlavou udeřit. Proto bude důležité se na standardní situace dobře připravit, na obranné i útočné.

Šmicrovo vyšívání i Váchův věšák. Podívejte se na NEJ gól z derby
Video se připravuje ...

Co chystá Slavia pro fanoušky na derby: Fanzóna s mistry i Čechova kapela
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud