Stanislav Hrabě
25. září 2015 • 14:01

Beauguelovi se v Česku stýská. Domů se musí prostřílet, říká kouč Dukly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V loňském ročníku byl Jean-David Beauguel, obrovitý francouzský útočník Dukly Praha, těžko k udržení – ve 27 zápasech nastřílel osm gólů. Předpoklad, že kanonýrské schopnosti po roční adaptaci na české poměry ještě rozvine, se nenaplňuje. Neskóroval ani jednou a není tajemstvím, že se mu v Česku nelíbí. „Víme o tom, povídám si s ním,“ řeší jeho rozpoložení trenér Luboš Kozel.



Češi se neumějí smát, nechutná mi tu, chci pryč. To všechno se dalo najít v rozhovoru, který poskytl francouzský legionář Jean-David Beauguel začátkem září francouzskému portálu So Foot. „Víme, že se mu stýská, na druhé straně jediná cesta, jak se vrátit domů, je tady hrát dobře,“ upozorňuje trenér Luboš Kozel, že k angažmá ve své vlasti, kde je Beauguel velkým fanouškem Olympique Marseille, se musí prostřílet.

„S každým se musí mluvit, s cizinci je to složitější, s ním možná nejvíc,“ prozrazuje trenér Kozel citlivou duši francouzského střelce. „Já s ním mluvím anglicky, Honza Suchopárek francouzsky,“ poukazuje na výhodu, že jeho asistent ovládá Beauguelovu mateřštinu.

Stesk po rodné zemi u třiadvacetiletého legionáře, jenž v cizině hraje od 14 let, kdy přešel do Nizozemska, prohloubily problémy v rodině. „Jeho matka měla zdravotní potíže, proto chyběl v prvním kole na Slovácku a i o reprezentační přestávce byl na dva dny doma,“ odhaluje hlavní příčinu stesku svého svěřence dukelský kouč. „Snad to dopadlo dobře,“ věří v pozitivní vývoj.

V předchozím ligovém utkání s Baníkem Ostrava si francouzský útočník vzal míč a hrnul se k pokutovému kopu, přestože Tomáš Berger zatím proměnil všechny. Nedal, brankář Jiří Pavlenka střelu kryl. „Nevyčítám mu to,“ nezlobí se na něj trenér Kozel. „Bylo to za stavu 3:0 a potřebujeme, aby se chytil. Byl jeden ze tří určených, vzal to na sebe. Je to na jejich domluvě, nijak jsem do toho nezasahoval, Berger mu ji nechal,“ popisuje situaci.

Trenérovi se Beauguelův výkon jinak líbil. „Hrál velmi dobře, měl dvě asistence, na první gól přihrál, druhý padl po jeho střele,“ rozebírá. „Ale je to útočník a chybí mu góly,“ ví trenér, kde je zádrhel. „Nekladu mu ovšem za povinnost, že dát gól musí. Říkám mu, že je bude zase dávat, až to nebude chtít tolik a nebude to na něm tolik vidět,“ dovede se vžít do hráčových pocitů.

Proti Jihlavě se v posledním ligovém utkání trefi l náramně Beauguelův konkurent na místě středního útočníka Michael Krmenčík, zapůjčený z Viktorie Plzeň, čímž si řekl podle Kozlova vyjádření o základní sestavu. V pohárovém duelu v Táboře v ní také Krmenčík nastoupil.

O Beauguela a především jeho případné zhodnocení však Dukla Praha nechce přijít. „Jediná cesta, jak se vrátit domů, je tady hrát dobře,“ opakuje trenér Kozel. A dávat góly. Cestu domů si musí prostřílet.

Dukla - Ostrava: Faul Celby na Přikryla a neproměněná penalta Beauguela
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud