26. září 2015 • 17:26

CELÝ SESTŘIH: Slovácko i bez Doška vyhrálo nad Bohemians

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovácka vyhráli v 8. kole Synot ligy vyhráli doma nad Bohemians 1:0, tři body získali domácí i bez elitního střelce Libora Doška. Slovácko ukončilo sérii dvou porážek. Bohemians stále čekají na první vítězství.



Fotbalisté Slovácka porazili v osmém kole první ligy Bohemians 1905 1:0 a po dvou prohrách se dočkali vítězství. Jedinou branku zápasu vstřelil ve 36. minutě Jaroslav Diviš. Bohemians zůstali v tabulce na předposledním místě a stále čekají na první ligové vítězství.

CELÝ SESTŘIH: Slovácko - Bohemians 1:0
Video se připravuje ...

Slovácko postrádalo svou útočnou oporu Doška, kterého nahradil na hrotu Diviš. Do sestavy se také vrátili po zranění Kuncl se Šumolikoskim.

Domácí od úvodních minut vynikali lepší kombinační souhrou a získali si i územní převahu. Do útoku se sice zapojovali i krajní obránci Kuncl s Reinberkem, nevypracovalo si Slovácko dlouho žádnou slibnější šanci. Teprve ve 25. minutě prověřil Sadílek střelou z dvaceti metrů kvality brankáře Zlámala.

Hráči Bohemians se snažili v prvním poločase o otevřenou partii, většinou ale zůstalo jen u náznaků protiútoků. Tlak se podařilo Slovácku zužitkovat ve 36. minutě po průniku Hlúpika, kdy se po kombinaci Sadílkem dostal míč k volnému Divišovi, který pomalou střelou k tyči vstřelil vedoucí branku.

Po inkasovaném gólu se Pražané více zapojovali do útočení. Zahrozili ale pouze těsně před koncem poločasu, kdy Mosquerovu tvrdou ránu k tyči stačil brankář Heča vyrazit. V tlaku pokračovali hosté i po přestávce a většinu útoků vedl po levé straně Schick, v koncovce mu však chyběla větší přesnost.

Největší šanci k vyrovnání měli hosté v 69. minutě. Prakticky hned po vystřídání střílel zblízka Hubínek, ale domácí gólman Heča jeho pokus vyrazil. Slovácko se zatáhlo do obrany a spoléhalo jen na protiútoky, v nervózním závěru už ale jednobrankové vítězství udrželo.

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Branka: 36. Diviš. Rozhodčí: Kocourek - Blažek, Vysloužil.ŽK: Civič, Břečka - Šírl. Diváci: 3963.

Slovácko: Heča - Kuncl, Hofmann, Břečka, Reinberk - Šumolikoski - Hlúpik (86. Chvátal), Sadílek, Havlík, Civič (74. T. Rada) - Diviš. Trenér: Habanec.
Bohemians 1905: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd (68. Hubínek), Šírl - Acosta (81. Bartek), Jindřišek, Gajič, Mosquera - Akulinin (46. Čížek), Schick. Trenér: Pivarník.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud