27. září 2015 • 11:14

Plzeňský kotel pod palbou kritiky. Zaútočil na paralympika Ježka

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ztratil David Limberský podporu v plzeňském kotli? Podle transparentů ze včerejšího utkání s Libercem (2:1) to vypadá, že vůbec ne. Reprezentační obránce byl kvůli nehodě v opilosti a následné oslavě svého gólu, kdy v Příbrami točil imaginárním volantem, ve středu zájmu. Na Facebooku k tomuto tématu získala velkou pozornost ironicky míněná poznámka paralympijského vítěze Jiřího Ježka, příznivci mistra to nenechali bez povšimnutí a vyvěsili další kontroverzní transparent.



Čtyřicetiletý Ježek, který má po autonehodě od roku 1985 amputovanou část pravé nohy pod kolenem, komentoval před dvěma týdny  Limberského kontroverzní oslavu, od které se distancoval i samotné vedení Viktorie.

„Mám radost, že v integraci hendikepovaných sportovců patříme ke světové špičce. Vždyť kde jinde to mohou nadaní sportovci dotáhnout až do reprezentace. Významnou práci na tomto poli odvádí Viktoria Plzeň a Fotbalová asociace, konkrétně třeba v případě pana Limberského,“ napsal Ježek na svém facebookovém profilu a jeho příspěvek sdílelo téměř pět tisíc uživatelů.

Plzeňskému kotli se však Ježkova ironicky míněná poznámka evidentně nezamlouvala a z tribuny mu poslal vzkaz: „Ježek má vztek, že nemůže pít i do druhý nohy.“ Za ostrý vzkaz si okamžitě vysloužili příznivci úřadujícího mistra ostrou kritiku na sociálních sítích mezi fanoušky.

"To choreo ukazuje naprosto přesně inteligenci "fanoušků" Plzně. Je mi z nich na blití," napsal na Twitter uživatel Venca Jareš. "Vážně trapnost a ubohost "našich" plzeňských fanoušků. Limberský by neměl pít, Ježek za to nemůže," přidal se také na Twitteru Martin Štěrba.

K vidění bylo během zápasu v domácím sektoru mnohem víc nápisů. K dění v českém fotbale („Někdo si dělá prdel ze sebe, někdo z nás, někdo nepatří do repre, někdo na svaz.“), nebo k zítřejšímu státnímu svátku o blanických rytířích vyjíždějících z Blaníku se svatým Václavem v čele.

Nakonec došlo i na moment, který šlo přijmout bez kontroverzí - poděkování útočníku Liberce Marku Bakošovi, který byl během svého působení v Plzni u řady velkých úspěchů. Když v závěru střídal, vytáhli domácí příznivci děkovný transparent s jeho fotografií a celý stadion mu dlouze tleskal.

"Překvapilo mě to, samozřejmě. Těžko se na to něco říká. To jsou pocity, pro které si člověk potom poví, že mělo smysl hrát v Plzni fotbal," dojalo Bakoše takové přijetí.

Transparent plzeňských fanoušků při zápase s Libercem
Transparent plzeňských fanoušků při zápase s Libercem

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Liberec 2:1. Výhru trefil Mahmut
Video se připravuje ...

Příbram – Plzeň: Gól Limberského na 0:1. Slavil kontroverzně jako řidič!
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud