Jakub Dvořák
28. září 2015 • 15:45

STATISTIKY: Sparta v derby bez střely na branku, Mikula vládl soubojům

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když nevystřelíš na bránu, nemůžeš dát gól. Toto klišé, které sportovci rádi používají, platilo i v nedělním derby mezi Slavií a Spartou (1:0). Letenští ani jednou nezamířili přesně mezi tři tyče. Slávisté je navíc přehráli i v osobních soubojích a tak sparťané odjížděli z Edenu zaslouženě s prázdnou.



Zatímco Slavia nastřádala za celé utkání čtyři střely na branku, její sok z Letné se mezi tři tyče netrefil ani jednou. David Lafata se vůbec nedostal k přímému ohrožení brankáře Martina Berkovce.

Blízko gólu byl pouze Kehinde Fatai ve druhém poločase, jeho pokus ale skončil na tyči a ten se do statistiky nezapočítává. Sparta tak byla v tomto kole nejhorší ze všech ligových týmů. Hned po ní je poslední Baník, který proti Teplicím vyslal alespoň jeden přesný pokus.

Celková statistika zápasu
Celková statistika zápasu

Svěřenci Zdeňka Ščasného působili v derby velmi rozladěně. Jejich výkon byl mdlý. Naopak slávisté od první minuty hýřili aktivitou a proto, aby nedovolili Spartě hrát její ofenzivní fotbal, museli přidat v osobních soubojích.

To se jim povedlo. Ze 187 soubojů jich ovládli 105. Naprosto nejlepším byl v tomto ukazateli pravý obránce Jan Mikula. Jeho úspěšnost byla až 79%. Ze Sparty byl na tom nejlépe Marek Matějovský, který dosáhl úspěšnosti 65%. Lepší než sparťanský špílmachr byli další tři slávisté (Kenia, Souček a Zmrhal).

Jediné, v čem Sparta dominovala, bylo držení míče a přesnost přihrávek, což jí zajistil její styl hry založený na postupné kombinaci a dobývání obrany soupeře. Slavia ji však dala lekci v aktivitě a agresivní hře a to derby rozhodlo.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Sparta 1:0. Derby rozhodl Zmrhal
Video se připravuje ...

Udělali jsme triviální chybu před gólem, štvalo kouče Sparty
Video se připravuje ...

Uhrinovo první derby a hned vítězné: Dnes si to užijeme
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud