28. září 2015 • 18:05

VÍTĚZOVÉ a PORAŽENÍ: Bičík vzal na sebe gól, Štohanzl v derby zářil

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • David Bičík patří mezi poražené, naopak Zmrhal a Štohanzl zářili.David Bičík patří mezi poražené, naopak Zmrhal a Štohanzl zářili.FOTO: Koláž iSport.cz

    Jedni mohli slavit sladký triumf nad rivalem, druzí zpytovali svědomí. Zatímco Jaromír Zmrhal poslal Spartu do kolen svým prvním gólem v aktuálním ročníku Synot ligy, brankář David Bičík si sypal popel na hlavu, že svému týmu moc nepomohl. Podívejte se, kdo patří mezi vítěze nedělního derby a kdo naopak mezi poražené.

  • VÍTĚZ: Jaromír Zmrhal (Slavia)

    Jaromír Zmrhal dává úvodní branku zápasuFoto Michal Beránek (Sport)

    Slávistický hrdina. Dvaadvacetiletý záložník se v derby vůbec nerozpakoval a jedovatou střelou ochromil na konci poločasa Spartu. Byla to jeho první branka v aktuálním ligovém ročníku a šestá celková v kariéře. Společně s Tomášem Součkem tvořili silnou dvojici ve středu pole domácího týmu.

  • VÍTĚZ: Jan Štohanzl (Slavia)

    Jan Štohanzl přihrává míč a přitom ho dobíhá Martin Frýdek.Foto ČTK

    Dostal důvěru od trenéra Uhrina a vrátil mu ji i s úroky. Jedna z nedávných posil Slavie byla velice aktivní, Štohanzl si řekl o větší prostor na hřišti. Byl to právě on, kdo Hybšovi odebral míč před jediným gólem zápasu. Navíc krásnou přihrávkou poslal do šance kanonýra Škodu. V 70. minutě musel střídat kvůli zdravotním potížím, ale slávistický kouč potvrdil, že se nejedná o nic vážného.

  • VÍTĚZ: Jan Mikula (Slavia)

    Jan Mikula v souboji s Ladislavem Krejčím.Foto Dominik Bakeš (Sport)

    Železný muž sešívaných. Na pravém kraji kraloval a právě on byl symbolem slávistické agresivní hry. Mikula celkem absolvoval v utkání 14 soubojů a 11 z nich vyhrál. Jeho úspěšnost byla 79%, což nikdo jiný na hřišti v nedělním zápase nedokázal.

  • PORAŽENÝ: Matěj Hybš (Sparta)

    Levan Kenija v souboji s Matějem Hybšem.Foto Michal Beránek (Sport)

    Po zápase to odnesl. Jeho velká hrubka, když se nechal lehkomyslně obrat o míč Štohanzlem, předcházela jediné brance zápase. O poločase ho trenér Zdeněk Ščasný vystřídal a po utkání zkritizoval na tiskové konferenci. „Takhle ztratit ve 45. minutě balon před velkým vápnem je trestuhodné. Kdyby to Hybš kopl na tribunu, byla by přestávka a mohlo to být celé jiné,“ rozčiloval se sparťanský kouč.

  • PORAŽENÝ: David Bičík (Sparta)

    Brankář Sparty David Bičík si vyčítal jediný inkasovaný gól proti SlaviiFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Obvyklá opora si vybrala slabou chvíli. Ačkoliv předvedl skvělý reflex proti Škodovi, který už byl za obranou Letenských, jde za ním inkasovaná branka, kdy mu lacině vyklouzla Zmrhalova střela. „Jenom jsem ji ztlumil, to bylo málo. Takže gól beru na sebe. Tohle bych měl chytat, i když to byla těžká střela,“ neschovával se Bičík po utkání a přiznal podíl své viny.

  • PORAŽENÝ: Josef Hušbauer (Sparta)

    Josef Hušbauer tísněn Jaromírem Zmrhalem.Foto Dominik Bakeš (Sport)

    Zatímco proti Olomouci předvedl dobrý výkon, který korunoval výstavní trefou, proti Slavii nebyl vůbec vidět. Zaostával především v osobních soubojích. Z osmi dokázal vyhrát pouze jeden. Do druhého poločasu už nenastoupil. Místo něj poslal trenér Zdeněk Ščasný druhého útočníka Kehindeho Fataie.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud