1. října 2015 • 14:59

Na Olomouc s Mičolou? Baník zvažuje nasazení staronové posily

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Ostrava zvažuje před důležitým pátečním zápasem s Olomoucí nasazení Tomáše Mičoly. Sedmadvacetiletý záložník, který kvůli vleklému zranění už 19 měsíců nehrál ligové utkání, se do Ostravy vrátil začátkem září ze Slavie a podle kouče Radomíra Korytáře už snese zápasovou zátěž.



"Jeho zdravotní stav je dobrý. Jsem překvapený, jak rychle se dává dokupy," řekl Korytář na adresu Mičoly, který kvůli dlouhodobým zdravotním problémům v úvodu září rozvázal smlouvu v Edenu a jako volný hráč zamířil na zkoušku do Ostravy.

Pro současný Baník, v jehož barvách dal Mičola 17 ligových gólů a prožil své nejlepší herní období, by se mohl stát vítaným oživením. Korytář v něm vidí psychickou i herní pomoc.

"Na tréninku dokáže ustát složité situaci, slibujeme si od něj dravost, rychlost, takovou buldočí povahu. Ale nechceme to uspěchat, chceme být opatrní. Zatím to jen zvažujeme," řekl Korytář. I kdyby se rozhodl pro, Mičola je zatím použitelný pouze pro část utkání a na celých 90 minut nemá kondici.

Opavského odchovance dlouhodobě trápily problémy s kolenem, kvůli nimž toho ve Slavii za necelé tři roky moc nenahrál. K poslednímu utkání nastoupil v únoru 2014, předtím se však stihl blýsknout i hattrickem proti Českým Budějovicím. Mezi Baníkem a Edenem strávil i dva roky ve francouzském Brestu.

Baník je po osmi kolech s jedním bodem poslední a své naděje upírá právě k souboji s Olomoucí, která má na třináctém místě o šest bodů více.



Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud