3. října 2015 • 20:45

Boleslav drtí soupeře. Cítíme naši sílu v útoku, říká Skalák

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
VŠECHNA VIDEA ZDE

 I když fotbalisté Mladé Boleslavi bavili fanoušky ofenzivním fotbalem a rozstříleli Příbrami 4:0, větší radost měli z toho, že teprve podruhé v ligové sezoně udrželi čisté konto. Dosud totiž měli druhou nejhorší obranu v soutěži.



"Padá nám to tam, cítíme naši sílu dopředu, ale hlavně jsem rád za to, že jsme dnes nedostali branku, protože jsme jich dosud hodně dostávali," řekl autor dvou branek záložník Ondřej Zahustel.

"Jsme rádi, že jsme konečně udrželi nulu. Skoro v každém zápase dáváme alespoň dva góly, držíme si to. Daří se nám, v kabině máme dobrou partu. Teď jsme k tomu přidali i nulu vzadu, takže spokojenost," dodal reprezentant Jiří Skalák.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Příbram 4:0. Domácí si zastříleli
Video se připravuje ...

Zatímco v úvodu sezony, především pak v předkole Evropské ligy se Strömsgodsetem, byla ofenziva Mladé Boleslavi lehce kostrbatá a souhra vázla, nyní dali Středočeši během tří domácích zápasů 13 branek a s 24 góly v devíti duelech mají nejlepší útok ligy.

"Ofenzivně jsme hráli už od začátku přípravy, pak nám sice nevyšlo předkolo Evropské ligy, ale hrajeme pořád ofenzivně. Máme kvalitní hráče dopředu, vytváříme si hodně šancí, máme tam pohyb, to je pro to nejdůležitější," řekl Skalák.

"Důležitý je pohyb. Vepředu neustále rotujeme. Když je Jirka u mě napravo, tak přeběhnu nalevo. Pak to mají i soupeři horší s bráněním. Je třeba pohyb, aby záložníci měli komu dát balon," dodal Zahustel.

Boleslav útočí na čelo

V posledních pěti kolech ztratila Boleslav pouhé dva body za remízu na Slavii a v neúplné tabulce se tak dotáhla na vedoucí Spartu s Plzní. Ty ale mají nedělní zápas k dobru.

"Je to pro nás důležité. Jsme na čele, tabulka se trochu rozpůlila. Je to pro nás jedině dobře. Myslím, že jsme dneska zaslouženě vyhráli. Příbram jsme přehráli," těšilo Skaláka.

Mladá Boleslav - Příbram: Gól Ondřeje Zahustela po další nahrávce Baroše
Video se připravuje ...

Mladoboleslavské ofenzivě se tak daří, že trenér Karel Jarolím musí řešit příjemný problém, koho vlastně nechat na lavičce, kde znovu zůstal i bývalý reprezentant Milan Baroš.

"Nahoře je Magy (Magera), ten dal šest gólů, Husťa (Zahustel) pět, já pět. Daří se i Aleši (Čermákovi). A ještě je tam Milan Baroš, který to má těžké, protože byl ze začátku zraněný, ale už se do toho dostává. Dnes svými asistencemi jen potvrdil, jak je to velký hráč. Zápasů bude ještě hodně, on svou kvalitu ještě projeví," řekl Skalák.

Zahustel: Lidem se to muselo líbit

"Hrát může jen jedenáct hráčů, padá nám to tam všem, je to tam rozložené. Navíc Bary přišel a za dvě minuty připravil dva góly. Když to celému týmu padá, tak se hraje uvolněněji. Dnes to bylo vidět a předvedli jsme pár solidních akcí. Lidem se to muselo líbit," dodal Zahustel.

I trenér Příbrami Pavel Tobiáš byl překvapený z toho, jak se mladoboleslavská ofenziva zlepšila. Její hráči především na krajích podle něj mají reprezentační formu. To si myslí i kouč národního týmu Pavel Vrba, který znovu povolal právě Skaláka.

Mladá Boleslav - Příbram: Gól Lukáše Magery po centru Milana Baroše
Video se připravuje ...

"Uvidíme, jestli zase dostanu šanci i na hřišti. Snažím se v každém zápase dělat maximum pro to, abych dal gól, abychom vyhráli, abych hrál dobře. Co bude v reprezentaci, to uvidíme, nechám to na trenérovi. Budu samozřejmě rád, když šanci dostanu. Nechám tam maximum," řekl Skalák.

Právě reprezentace je pro rozjetou Mladou Boleslav trochu strašák, aby během pauzy nevypadla z nasazeného tempa. "Máme teď šňůru, klape nám to, takže doufám, že to bude klapat i po reprezentaci," dodal Zahustel.

Mladá Boleslav - Příbram: Rabona Jiřího Skaláka
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Příbram: Chaos na hřišti
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Příbram: Šance Tomáše Pilíka
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Příbram: Dosoudilův faul na Aleše Čermáka
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Příbram: Zahustel spálil jasnou šanci
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Příbram: Gól Ondřeje Zahustela na 2:0
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Příbram: Gól Jiřího Skaláka na 1:0
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Příbram: Hlavička Aleše Čermáka
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Příbram: Krásná kombinace domácích
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud