5. října 2015 • 04:59

Kuriózní góly Sparty? Fataiovi přihrála tyč, pak pomohl soupeř

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné velké akce či parádní střely. Fotbalisté Sparty zlomili svého nedělního soupeře ze Slovácka (4:0) opravdu kuriózními góly. Prvního docílili s pomocí přihrávky od tyče, druhý si zase Slovácko vstřelilo samo. „Měl jsem štěstí, ale i takové branky padají,“ řekl autor první trefy domácích Kehinde Fatai.



Na první branku čekali na Letné do 10. minuty. Ladislav Krejčí odcentroval do pokutového území, kde hledal Davida Lafatu. Míč se však dostal k brankáři Milanovi Hečovi, kterému propadl. Před sparťanským útočníkem Kehinde Fataiem odkopl balon obránce Petr Reinberek. Trefil však pouze tyč a míč se odrazil zpátky. Ze snadné pozice už pětadvacetiletý Nigerijec s přehledem zakončil.

Sparta - Slovácko: Gól Fataie na 1:0. Přihrála mu tyčka
Video se připravuje ...

"Byl jsem ale přesně tam, kde jsem měl být, protože před zápasem jsme si řekli, že musíme dobíhat odražené míče," řekl nejlepší hráč zápasu.

Druhá netradiční branka přišla ve 38. minutě. Martin Frýdek si narazil míč s Markem Matějovským a v pokutovém území hledal přízemní přihrávkou sparťanského kapitána Lafatu. K němu však míč vůbec nedošel. Těsně před brankářem hostí ho totiž tečoval útočník Jaroslav Diviš a nasměroval ho do vlastní branky.

Sparta - Slovácko: Vlastní gól Jaroslava Diviše na 2:0
Video se připravuje ...

„Heča si řval, ale už jsem byl ve skluzu a nestihl zareagovat,“ popisoval, jak nechtěně překonal vlastního brankáře. „Kdybych to takhle chtěl trefit úmyslně, tak to v životě nedám,“ dodal útočník Slovácka.

Sparta do konce utkání přidala ještě dvě branky a dovedla zápas do vítězného konce. Druhou branku navíc přidal Fatai. "Mám z gólů radost, hodně mi to pomůže," řekla letní sparťanská posila, kterou pochválil i trenér Zdeněk Ščasný.

Toho těší, že se Fatai dokáže prosadit i když není na hrotu. "Na pravém kraji už hrál při předchozím angažmá v Rumunsku, na začátku sezony měl problémy s kondicí, protože doháněl přípravu a nezvládal hrát nahoru, dolů,“ popisoval Ščasný, proč se nigerijský útočník prosazuje na křídle až nyní. "Dostává se do šancí, dneska mohl dát klidně další dva góly,“ dodal kouč Letenských. 

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slovácko 4:0. Dvakrát se trefil Fatai
Video se připravuje ...

Fatai slaví první branku do sítě Slovácka.
Fatai slaví první branku do sítě Slovácka.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud