6. října 2015 • 04:59

Jablonec v krizi. Šilhavý je pod tlakem, Pelta chce Skaláka

Autor: pj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Jablonec se trápí, výsledky neodpovídají zadaným cílům. Osmá příčka, na které se momentálně nachází, byla vyhodnocena jako nedostatečná. Majiteli klubu Miroslavu Peltovi dochází trpělivost a podle informací deníku Sport silně uvažuje o odvolání trenéra Jaroslava Šilhavého. Změny se patrně dotknou v zimním přestupovém okně i hráčského kádru, mezi vytipovanými posilami má být i jedna z aktuálních ligových hvězd, mladoboleslavský Jiří Skalák.



V lize to není žádný med. Místo útoku na nejvyšší příčky, před sezonou se mluvilo o titulu, se Jablonec po devíti odehraných kolech potácí uprostřed tabulky. Co Evropská liga? Pro Peltu to byla další rána. Vyřazení v předkole, byť s Ajaxem, totiž zhatilo předpokládaný potencionální růst sponzorských příjmů i nezanedbatelný příjem od UEFA.

To všechno rozhoupalo funkci trenéra Jaroslava Šilhavého . Pelta už byl prý dokonce v jednu chvíli rozhodnutý, že změnu na trenérském postu provede ihned, nakonec se ale rozhodl ještě vyčkat. Zdržet ho mohlo i včerejší jednání Výkonného výboru FAČR.

V plánu má Pelta také případné posily do hráčského kádru. Jednou z nich je Jiří Skalák, útočník Mladé Boleslavi a národního týmu. Jenže na něj vlastní předkupní právo Sparta, a ta ho chce podle informací Sportu v zimě vykoupit od Středočechů zpět. Se stejnou myšlenkou si ostatně pohrávala už v červenci.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Jablonec 2:2. Favorit odváží jen bod
Video se připravuje ...

Skalákovo tajemství? Ventilek na bránu a vnitřní placírka
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů 9. kola: Pospíšilův přímý kop i Skalákův oblouček
Video se připravuje ...

Kdo by mohl nahradit Šilhavého? Co na situaci týmu říká jablonecký kouč? Další informace čtěte v úterním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi včetně archivu novin čtěte ZDE »

Titulní strana úterního deníku Sport - 6.10. 2015 Titulní strana úterního deníku Sport - 6.10. 2015Foto Deník Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud